Пореден слаб мач за Сакраменто и Везенков

08:31
Пореден слаб мач за Сакраменто и Везенков

Сакраменто Кингс допусна втора поредна загуба от Хюстън Рокетс и общо четвърта от началото на сезона в НБА. Преди няколко дни "лъвовете" отстъпиха в Тексас със 89:107, а тази нощ бяха още по-безпомощни - 97:122. Александър Везенков престоя на паркета малко над 11 минути, като вкара 2 точки и направи една асистенция. Българинът не успя при нито една от трите си стрелби от далечна дистанция.

Без голямата си звезда Ди'Аарън Фокс Сакраменто е в серия от три поредни поражения и се смъкна до 13-то място в Западната конференция. Хюстън е с баланс 3-3 и се изкачи до 8-ата позиция на запад.

Кевин Хъртър и Кийгън Мъри доминираха в началото, като отбелязаха първите 13 точки за Сакраменто. Джейлън Грийн пък беше основното оръжие на Хюстън в тези минути и поддържаше равновесието. Везенков се появи в игра в средата на първата четвърт. До края на периода той опита две стрелби от далечна дистанция, но не сполучи, а "кралете" изостанаха с 10 точки - 22:32.

Везенков не започна втората част, а проблемите за неговия тим се увеличиха, защото Малик Монк натрупа три нарушения и също седна на пейката. Джейлън Грийн беше неудържим и благодарение на него Хюстън поведе с 41:27. Връщането на паркета на Доматас Сабонис внесе известен ред в действията на гостите и разликата набързо се стопи наполовина.

Хюстън поддържаше много висок процент успешна стрелба от тройката, а Алперен Шенгюн вършеше отлична работа под двата коша. След нова силна серия домакините дръпнаха със 17 точки и принудиха Майк Браун да вземе още един таймаут. Везенков влезе 4 минути преди края на частта, но бързо беше заменен, а Сакраменто страдаше както в защита, така и в нападение. Пасивът на "кралете" стигна 24 точки, преди Сабонис да забие при една от малкото добри комбинации на гостите до почивката. Тя дойде при 67:42 в полза на Хюстън след тройка със сирената на Фред ВанВлийт.

Две минути след началото на третата четвърт разликата набъбна до 31 точки. Хюстън се забавляваше, а над всички за "ракетите" беше Шенгюн. Турският център впечатли с погледа си върху играта и направи цели 12 асистенции. От другата страна неточните стрелби следваха една след друга. Тройка на ВанВлийт направи резултата 89:54, което предизвика Майк Браун отново да поиска таймаут. След него Александър Везенков се завърна на паркета и за трети път не успя да реализира от далечна дистанция. Малко по-късно българинът даде отличен пас към ДжаВейл МакГий, който пропусна под самия кош. В последните секунди от частта Везенков беше намерен на добра позиция от Малик Монк и отбеляза първите си точки в двубоя.

Бившата звезда на Олимпиакос остана в игра и за началото на заключителната четвърт. Негова асистенция позволи на МакГий да направи актива си двуцифрен, след което българинът отново бе заменен и не се появи до края на срещата. 

Най-резултатен за Хюстън беше Джейлън Грийн с 23 точки, а Шенгюн добави 17 и остана на две борби от "трипъл-дабъл". 

За Сакраменто 15 точки вкара Кион Елис, с 13 се отчете Кевин Хъртър, а Кийгън Мъри завърши с 12.

Следващият мач на "лъвовете" е у дома срещу Портланд на 9 ноември. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация