Лондонското дерби между Тотнъм и Челси се превърна в испанска корида

00:07
Лондонското дерби между Тотнъм и Челси се превърна в испанска корида

Тотнъм допусна първа загуба от началото на сезона в Премиър лийг, след като отстъпи с 1:2 у дома от Челси в лудо лондонско дерби, изпълнено с безброй интересни ситуации и дейно участие на съдиите, отговарящи за ВАР. "Шпорите" стартираха силно и поведоха с гол на Деян Кулушевски в шестата минута. В 33-тата обаче домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Кристиан Ромеро, който бе съчетан и с дузпа в полза на Челси. Коул Палмър (35') я реализира, а само през първото полувреме бяха отменени още четири гола - един за домакините и три за гостите. В 55-ата минута Тотнъм остана с девет човека след втори жълт картон на Дестини Удоджи. Николас Джаксън направи пълен обрат за Челси 1/4 час преди края, а няколко минути след това попадение на Ерик Дайър също бе отменено заради засада. Джаксън отбеляза втория си гол в добавеното време, с което оформи крайния резултат. Тази развръзка остави шампиона Манчестър Сити на върха във временното класиране с точка преднина пред Тотнъм. Челси има 11 точки по-малко от "шпорите" и заема десетата позиция.

Мениджърът на домакините Анге Постекоглу е направил две промени в сравнение с мача с Кристъл Палас. Дестини Удоджи заменя Бен Дейвис. Бренън Джонсън е предпочетен пред Ричарлисон, който остава на пейката за началото.

Маурисио Почетино е извършил три корекции в състава, който започна срещу Белкбърн през седмицата. Ливай Колуил, Тиаго Силва и Мойсес Кайседо заменят Кукурея, Бадиашил и Угочукву.

Тимът на Анге Постекоглу започна много динамично, а "сините" опитаха да пресират високо в началото и бързо бяха наказани с атака, която се разви с три подавания. Ван де Вен получи от Викарио и веднага даде напред към Мадисън, който много бързо разви нападението с подаване към Сар. Той продължи вдясно към Кулушевски. Шведът влезе в наказателното поле и стреля с левия крак. Топката рикошира в гърба на Колуил и така залъга Санчес - 1:0.

В следващите десетина минути се случиха куп събития. В 11-ата Стърлинг открадна топката в центъра, след което изведе в Джаксън, който се освободи от Сар и стреля, но Викарио реагира и изби с една ръка. Две минути след това Сон засече центриране отляво на Джонсън и прати топката във вратата на Санчес за втори път, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада на корееца.

В 18-ата минута Удоджи влезе доста остро с два крака срещу Стърлинг, за което получи жълт картон, макар че можеше и да бъде изгонен. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но решението на главния съдия остана. В 21-вата Стърлинг празнуваше, мислейки че е отбелязал изравнителен гол. Преди да го направи обаче топката рикошира в ръката му, така че и този гол бе отменен правилно след намесата на ВАР. В хода на тази атака Ромеро направи доста грубо нарушение срещу Колуил, но действията на бранителя на Тотнъм останаха незабелязани.

ВАР отмени трети гол в 28-ата минута, когато Кайседо изстреля истински снаряд от границата на наказателното поле. Топката влезе във вратата на Викарио, но преди това премина между краката на Джаксън, който бе в положение на засада. Това обаче не бе всичко в тази ситуация, защото в същия момент Ромеро се хвърли в краката на Енцо Фернандес и въпреки че първо игра с топката, след това бутоните му попаднаха над глезена над халфа на Челси. След дълго разглеждане ВАР привика Майкъл Оливър на монитора. След като видя повторението, реферът показа червен картон и Ромеро и отсъди дузпа в полза на Челси. Коул Палмър изпълни дузпата, Викарио почти изби, но топката рикошира в близката греда и влезе във вратата за 1:1.

В 37-ата минута гол на Джаксън бе отменен заради очевидна засада на Стърлинг преди това. Проблемите за Анге Постекоглу продължиха в още една посока, защото в края на полувремето Мадисън и Ван де Вен получиха контузии и трябваше да бъдат заменени принудително. Така мениджърът на Тотнъм направи три смени преди почивката, защото след червения картон на Ромеро той извади Джонсън и включи Дайър.

Десет минути след началото на втората част Тотнъм остана с девет човека, след като Удоджи напълно заслужено получи втори жълт картон за нарушение срещу Стърлинг при една контраатака на гостите. Веднага след това Джаксън пропусна страхотна възможност да изведе Челси напред, след като от няколко метра стреля с глава, но Хьойберг изчисти от голлинията.

В 68-ата минута Кукурея пропусна нова голяма възможност, след като бе изведен от Джеймс, поведе си добре, влезе в наказателното поле, освободи се от Поро и стреля, но Викарио спаси самопожертвователно, като това бе поредната му добра намеса в този двубой.

Интересното бе, че Тотнъм продължаваше да играе с много изнесена напред защита и да се опитва да атакува при всяка възможност, въпреки че бе с двама човека по-малко.

В 75-ата минута логичното се случи и Челси най-сетне материализира голямото си числено предимство. Джеймс изведе Стърлинг зад отбрана, след което крилото центрира успоредно към Джаксън, който този път нямаше как да пропусне да прати топката в опразнения ъгъл.

Само три минути след това Дайър прати топката във вратата след удар от въздуха, последвал центриране от фаул. Това обаче се оказа петото попадение, което бе отменено тази вечер, тъй като отново имаше засада.

В добавеното време и Сон се откъсна напред, но Санчес спаси. Веднага след това Челси организира скоростна атака, при която Джаксън отбеляза идентичен гол, като този, с който изведе гостите напред. Разликата бе, че този път асистенцията бе на Конър Галахър.

Тотнъм рухна и в 98-ата минута Николас Джаксън оформи своя хеттрик, след като получи извеждащо подаване от Палмър, премина покрай Викарио и прати топката във вратата му. До края Джаксън имаше шанс дори за четвърти гол, но стреля над напречната греда.

Тотнъм: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи, Бисума, Сар, Кулушевски, Мадисън, Джонсън, Сон;

Челси: Санчес, Джеймс, Силва, Колуил, Дисаси, Кайседо, Галахър, Фернандес, Палмър, Джаксън, Стърлинг;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация