Челси се издъни у дома срещу Брентфорд

17:04
Челси се издъни у дома срещу Брентфорд

Краткият добър период на Челси, в който отборът записа три победи и едно равенство, приключи, след като „сините“ загубиха с 0:2 на „Стамфорд Бридж“ от Брентфорд в дербито на Западен Лондон от десетия кръг на Премиър лийг. Итън Пинок откри в 58-ата минути, а в добавеното време Брайън Мбемо оформи крайния резултат. Тимът на Маурисио Почетино за пореден път през този сезон плати висока цена на пропуснатите ситуации през първото полувреме. След като допуснаха гол във вратата си, домакините така и не успяха да реагират. Брентфорд пък спечели за трети пореден път на "Стамфорд Бридж" и увеличи впечатляващата си серия без загуба в лондонски дербита на 13 поредни мача, в които има вече седем победи и шест равенства.

Маурисио Почетино бе направил три промени в сравнение с отбора, който направи 2:2 с Арсенал преди седмица. Аксел Дисаси се завърна след контузия и замени Мало Густо, което означаваше, че Марк Кукурея се премести отдясно. Нони Мадуеке и Николас Джаксън също започнаха вместо Михайло Мудрик и Енцо Фернандес, които не бяха в групата.

Аарън Хики се завърна след изтърпяно наказание в състава на Брентфорд. Матс Рурслев замени Ониека, който заедно с Мопе остана на пейката за началото.

Челси започна по-активно и постепенно и търпеливо увеличаваше натиска. В десетата минута Мадуеке влезе отдясно, преодоля Хики, премести топката на левия си крак и стреля от малък ъгъл. Ударът бе хубав, но топката срещна гредата. Девет минути след това Палмър центрира много добре от дълбочина, а Кукурея засече от воле, но топката попадна право в ръцете на Флекен. 

В 24-тата минута Рурслев натисна с ръка в гърба Стърлинг, който падна в наказателното поле. Домакините поискаха дузпа. ВАР прегледа ситуацията, но в крайна сметка бе преценено, че нарушение няма.

Челси не успя да материализира предимството си до почивката, въпреки че домакините отправиха 10 удара към вратата на Флекен. Отново много добро впечатление остави Коул Палмър.

Пет минути след началото на втората част Брентфорд създаде най-добрата си възможност до момента. Йенсен върна от аутлинията към Янелт, който стреля веднага, но Санчес спаси инстинктивно.

В 58-ата минута Брентфорд обаче поведе. Отбраната на Челси изпусна на далечната греда Итън Пинок, който засече с глава центриране на Мбемо отдясно. Дисаси не се ориентира добре в тази ситуация и имаше вина, че изпусна ямайския национал. 

Почетино направи четири промени, като включи Рийс Джеймс, Маатсен, Угочукву и Вашингтон, но Челси така и не успя да реагира след гола и освен че имаше голямо предимство по отношение на контрола над топката, домакините не успяха да създадат нито едно чисто положение през второто полувреме.

Нещо повече – в последните минути Брентфирд пропусна две добри положения чрез Ярмолюк и Мбемо. В добавеното време Роберт Санчес реши да се включи в наказателното поле на противника при един корнер в полза на домакините. Брентфорд обаче организира контраатака, при която Мбемо сложи точка на спора – 0:2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация