Новакът Хаденхайм победи Щутгарт

20:47
Новакът Хаденхайм победи Щутгарт

Новакът Хаденхайм спечели победа с 2:0 срещу един от най-добре представящите се тимове от началото на сезона - Щутгарт в мач от 10-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за възпитаниците на Франк Шмит паднаха през втората част и бяха дело на Ян Шьопнер (70’) и Тим Клайндийнст (90’), който отбеляза много красиво попадение в добавеното време. Двата отбора изиграха атрактивен за феновете мач с много положения, но “швабите” пропуснаха своите.

Тимът на Франк Шмит започна много активно двубоя и достигна до първата си добра ситуация в 17-ата минута, когато централният бранител успя да стреля с глава, но нацели гредата. Точно преди изтичането на половин час игра Норман Тойеркауф получи в наказателното поле и шутира, но бе блокиран от бранител. Домакините продължиха да пропускат и малко след това Тим Клайндийнст надскочи отбраната след нов корнер и бе спасен. “Швабите” отправиха първия си опасен изстрел в 38-ата минута, когато Анджело Щилер отправи опасен удар, но нацели гредата. Малко след това Дениз Ундав също не успя да уцели вратата от добра позиция. В края на полувремето домакините от Хаденхайм направиха поредния си пропуск, този път чрез Бенедикт Гимбер.

Пропуските в двубоя продължиха и с поредния такъв в 57-ата минута, когато Силас Вамангутика не успя да вкара дузпа след нарушение на Патрик Майнка. Домакините все пак стигнаха до попадение двайсет минути преди края на срещата, когато Ян-Никлас Бесте изпълни корнер, а топката бе засечена с глава в мрежата от Ян Шьопнер за 1:0. Двата отбора продължиха да полагат усилия, но не стигаха до много сериозни голови положения. Щутгарт все пак имаше перфектна възможност да изравни в 87-ата минута чрез Джейми Левелинг, но в последния момент бе блокиран от бранител. Нещо подобно се повтори и в добавеното време, когато този път Лука Раймунд успя дори да преодолее вратаря на домакините, но нацели горната греда. Играчите на Хаденхайм сложиха точка на спора в добавеното време, когато Тим Клайндийнст прехвърли Александър Нюбел и отбеляза много красиво попадение за 2:0.

С тази победа Хаденхайм събра вече 10 точки и е на 13-ото място в класирането на Бундеслигата. Щутгарт пък продължава да е трети с 21 пункта, но вече изостава на пет от Байерн (Мюнхен), който е втори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация