Добър ден за Каляри в Серия "А"

19:00
Добър ден за Каляри в Серия "А"

Новакът Каляри записа домакински успех с 2:1 срещу Дженоа в двубой от 11-ия кръг на Серия "А". Така сардинците записаха втора поредна шампионатна победа срещу друг новодошъл отбор в италианския елит, след като преди седмица надвиха Фрозиноне с 4:3 след епичен обрат. Любопитното е, че преди тези две срещи „рособлу“ не бяха спечелили нито един от мачовете си в първенството през сезона. 

Първата част на днешния двубой премина без нито един точен удар, но за сметка на това Йохан Васкес нацели напречната греда на вратата на домакините със своя изстрел в 36-ата минута. От друга страна, второто полувреме предложи три попадения. В 48-ата минута Гаетано Ористанио направи рейд и подаде топката на появилия се след почивката Николас Виола, който със своя шут даде аванс на Каляри. Само три минути по-късно обаче капитанът на тима Марко Манкосу допусна грешка и така предостави възможност на Алберт Гудмундсон да изравни от воле. Все пак в 69-ата минута резервата Габриеле Дзапа донесе победата за сардинците с удар в близкия долен ъгъл на вратата.

Така Каляри събра девет пункта в актива си и излезе от зоната на изпадащите, изкачвайки се на 17-ата позиция в класирането, където Дженоа е с две места по-нагоре и с две точки повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация