Невероятен обрат в Серия "А"! Каляри постигна една от най-драматичните победи в историята

17:18
Невероятен обрат в Серия "А"! Каляри постигна една от най-драматичните победи в историята

Отборът на Каляри записа една от най-паметните и драматични победи в своята история. Сардинци губеха с 0:3 до 72-рата минута като домакини на Фрозиноне, но в крайна сметка постигнаха късен обрат и спечелиха с 4:3 в ранния двубой от неделната програма в десетия кръг на Серия "А". Победата е още по-ценна за “рособлу”, тъй като тя е първа за тях в италианския елит през този сезон. Освен това досега нито един тим в историята на първенството не беше печелил след пасив от три гола до 70-ата минута.

Головата фиеста започна в 23-тата минута, когато Матиас Соуле отне топката, комбинира с Рейниер и откри резултата с шут по земя в близкия ъгъл на вратата. Шест минути по-късно се стигна до дузпа за домакините след игра с ръка именно на аржентинското крило. Марко Манкосу обаче разтресе напречната греда с изпълнението си от бялата точка. В 37-ата минута Соуле предприе солова акция и с нов удар по земя отбеляза втория си гол в двубоя. В 44-тата минута Манкосу отново нямаше късмет, тъй като при негов изстрел с глава топката този път срещна едната странична греда.

Четири минути след началото на втората част Марко Брешианини стреля по земя и направи преднината на “канарчетата” още по-убедителна. В 72-рата минута обаче започна обратът в полза на Каляри. Тогава Гаетано Ористанио взе топката, комбинира с Леонардо Паволети, и се разписа с хубав шут. В 76-ата минута Антоан Макумбу върна още един гол за домакините чрез шут по земя. Две минути по-късно съдията им отсъди дузпа за нарушение на Стефано Турати срещу Паволети, но след проверка на ВАР той видя, че вратарят първо е играл с топката, и затова отмени наказателния удар. В 83-тата минута гол на Мехди Бурабия в полза на гостите не беше зачетен поради засада. В четвъртата минута на добавеното време именно Паволети изравни резултата чрез удар с глава след изпълнение на корнер. Това обаче не беше единственият гол на опитния нападател в двубоя, тъй като секунди преди последния съдийски сигнал той донесе успеха за своя тим с шут след центриране от фал.

Така Каляри се отлепи от дъното на класирането и се изкачи на предпоследната 19-а позиция с актив от 6 точки. Фрозиноне пък е на 12-ото място с 12 спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация