Атрактивно равенство между Волфсбург и Вердер

19:32
Атрактивно равенство между Волфсбург и Вердер

Волфсбург и Вердер Бремен завършиха наравно 2:2 в мач от десетия кръг на Бундеслигата. Гостите успяха да поведат чрез Марвин Дукш (7’), но домакините постигнаха пълен обрат с голове на Вацлав Черно (37’) и Кевин Паредес (59’), за да се стигне до попадението на Рафаел Сантос Боре (65’), с което си оформи и крайния резултат. Домакините завършиха с човек по-малко, тъй като в 88-ата минута Марксенс Лакроа бе изгонен за втори жълт картон.

“Бременските музиканти” успяха да излязат напред още в седмата минута, когато Дукш реализира след точно изпълнение на фал. Двата тима си размениха по още една много добра възможност за гол до изтичането на първия половин час, когато първо Михаел Цетерер успя да предотврати изравняването след удар на Максонс Лакроа, а малко след това стори и Павао Перван, който се справи с удар на Романо Шмид. До изравнителното попадение се стигна в 37-ата минута, когато Йоаким Мееле намери добре Вацлав Черно и той реализира за 1:1. Кевин Паредес завърши пълния обрат в полза на “вълците” в 59-ата минута след центриране отдясно за 2:1. Радостта на футболистите на Волфсбург обаче трая само няколко минути, тъй като още в 65-ата минута Рафаел Сантос Боре се възползва от центриране отдясно на Мичел Вайзер и с глава заби безапелационно за 1:1. Максонс Лакроа бе изгонен малко преди изтичането на редовното време, когато не прецени един свой фал и бе изгонен от Тобиас Райхел.

По този начин двата тима разделиха по една точка, която вероятно няма удовлетвори всеки един от двамата наставници, но пък е положителен знак в нестабилното представяне. Всеки един от двата отбора е допуснал по три поражения в последните си пет двубоя. Вердер е на 12-ото място в класирането на Бундеслигата, а Волфсбург е 9-и с 13 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация