Труден мач за Борусия Дортмунд срещу Волфсбург

19:27
Труден мач за Борусия Дортмунд срещу Волфсбург

Борусия Дортмунд спечели с минималното 1:0 домакинството си на Волфсбург в мач от петия кръг на Бундеслигата. Единственото попадение в двубоя падна през втората част, когато ветеранът Марко Ройс, който до лятото бе капитан на клуба, се разписа. Футболистите на Един Терзич бяха доста по-дейни на терена, но не успяха да създадат голям брой опасни положения, а възпитаниците на Нико Ковач успяваха на няколко пъти да осъществят атаки, чрез които можеха да стигнат до нещо повече в двубоя, но това така и не се случи.

Двата тима започнаха на добро темпо двубоя и изглеждаха остри в предни позиции. Още в 5-ата минута ветеранът Марко Ройс стреля отлично от пряк свободен удар, но стражът на гостите спаси. Постепенно обаче действията на терена спаднаха в своята интензивност, макар възпитаниците на Един Терзич да задържаха топката в по-големи периоди от време.

В 37-ата минута играчите на Волфсбург осъществиха хубава контраатака с размяна на няколко последователни добри подавания, която завърши обаче с не толкова опасен изстрел на Тиаго Томаш. В последните пет минути отново домакините сякаш бяха малко по-близо до попадение, но изстрели на Феликс Нмеча и Нико Шлотербек бяха блокирани.

В 54-ата минута Никлас Фюлкруг бе изведен великолепно зад гърба на отбраната, но не се ориентира добре и се забави при отиграването, което даде възможност на бранителите в оранжево в тази среща да стигнат бързо до нападателя и да го блокират. Той се свлече на земята и поиска дузпа, но съдията даде сигнал играта да продължи. Малко след това Салих Йозджан намери много добре Юлиан Брант в наказателното поле, но изстрелът му се оказа неточен.

Именно пред германското крило се откри нова добра възможност в 68-ата минута, когато той навлезе в пеналта и опита удар, но вратарят Кун Кастеелс спаси. Стражът обаче се оказа напълно безпомощен минута по-късно, когато отново от лявото крило топката бе пратена най-после успоредно и там ветеранът Марко Ройс отблизо нямаше как да сгреши и откри резултата за 1:0.

Нещата за домакините можеха сериозно да се объркат за домакините петнайсет минути преди края на редовното време, когато Йонас Винд стреля много опасно и топката премина покрай гредата на безпомощния Грегор Кобел.

С тази победа Боруисия Дортмунд се завърна на победния път, след като загуби през седмицата от Пари Сен Жермен и заема петото място с 11 точки. Волфсбург са само две места след тях с 9 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация