Икономична победа за Лудогорец срещу Крумовград

18:04
Икономична победа за Лудогорец срещу Крумовград

Лудогорец победи с 1:0 Крумовград в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение отбеляза Квадво Дуа в 16-ата минута.

“Орлите” показаха малка част от потенциала си, като не демонстрираха възможностите си в предни позиции, но направиха достатъчно, за да вземат три точки. Гостите от своя страна се държаха равностойно в отделни моменти на мача, но нямаха капацитета да си тръгнат с нешо повече от Разград.

С успеха си днес Лудогорец се изкачи на върха на класирането за първи път през сезона. Играчите на Георги Дерменджиев събраха 33 точки и изпревариха с една ЦСКА София, Черно море и Локомотив (Пловдив), които са с по 32. Крумовград от своя страна остава с 18 точки на 11-а позиция.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута, когато Спас Делев намери с глава на празна врата Дуа, който от непосредствена близост и да искаше, нямаше как да сбърка. Първоначално голът бе отменен заради засада, но след преглед от ВАР попадението бе зачетено.

До края на първата част не се стигна до нови попадения, а и опасностите пред двете врати на практика липсваха, така че логично други голове не паднаха.

През втората част Лудогорец продължи да бъде по-активният тим, но рядко стигаше до опасности пред Благой Макенджиев. На няколко пъти Бърнард Текпетей бе близо до втория гол, но стражът на гостите успя да отрази ударите.  

Така или иначе "орлите" се поздравиха с логичен успех, който ги изстреля на върха на класирането. След няколко дни Лудогорец ще се изправи срещу турския гранд Фенербахче в мач от групите на Лигата на конференциите.

ЛУДОГОРЕЦ 1:0 КРУМОВГРАД

1:0 Дуа 16'

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Слуга, 3. Недялков, 24. Вердон, 22. Русо, 17. Гомес, 8. Гонсалвеш, 30. Нареси, 77. Видал, 90. Делев, 99. Руан, 9. Дуа;

КРУМОВГРАД: 21. Макенджиев, 3. Пехливанов, 72. Сенхаджи, 91. Велев, 5. Шимич, 44. Кацаров, 88. Ренан, 14. Миланович, 2. Али, 23. Тонев, 9. Колев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация