Матеус за отпадането на Байерн: Най-големият срам за клуба от много години насам

17:53
Матеус за отпадането на Байерн: Най-големият срам за клуба от много години насам

Легендата на Байерн Мюнхен и германския футбол Лотар Матеус логично бе силно критичен към баварския гранд след шокиращото отпадане от третодивизионния Саарбрюкен (1:2) за Купата на Германия.

“Поражението в Саарбрюкен е най-големият срам за Байерн за купата след отпадането ни във Вестенсбергсгройт през 1994 г. (б.ред. - тогава баварците отпадат от едноименния четвъртодивизионен отбор още на 1/32-финалите, като губят с 0:1). Нещо подобно се случи и на нас. Но да се провалиш в купата четири пъти подред по този начин е срамно и позорно за  Байерн. Байерн беше елиминиран от втородивизионния клуб Холщайн (Кил), загуби с 5:0 в Гладбах и у дома срещу Фрайбург. Сега мачът в Саарбрюкен: Това е необяснимо”, коментира Матеус пред "Билд".

"Томас Тухел игра хазартно в Саарбрюкен. Ако бях на негово място, щях да започна с най-добрите си единадесет и да ги ротирам след 50 или 60 минути. Да не вкарваш изобщо Хари Кейн и след това да бъдеш елиминиран - това е жалко. От друга страна, на терена имаше достатъчно опитни играчи, които трябва да спечелят този мач”, продължи той.

Матеус добави още: "Последните няколко седмици не бяха убедителни, въпреки добрите резултати. Липсваше натуралността, старата доминация на Байерн. За победите в Копенхаген, Майнц и Истанбул беше намесен и голям късмет, отборът не изглежда стабилен и няма сработеност. Не виждам реално по-нататъшно развитие - 7:0 срещу Бохум или 8:0 срещу Дармщат не могат да скрият това.

"Съгласен съм и с Томас Мюлер: да не отидеш при пътувалите фенове след мача е абсолютно недопустимо, неприемливо. Играчите празнуват след победите - така че трябва да приемат и критики след поражение. Това е въпрос на уважение”, завърши Матеус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация