Фили и Джеймс Хардън най-после се разделиха

09:29
Фили и Джеймс Хардън най-после се разделиха

Отборът на Лос Анджелис Клипърс най-сетне реализира това, за което се бореше през цялото изминало лято - да привлече в редиците си десеткратния участник в “Мача на звездите” в НБА Джеймс Хардън. Трансферът бе обявен от авторитетния репортер Ейдриън Войнаровски от ESPN. Към Ел Ей ще заминат още Пи Джей Тъкър и Филип Петрушев, докато Фили ще си осигури услугите на Робърт Ковингтън, Никола Батум, Маркъс Морис, Кей Джей Мартин и няколко избора от Драфта. За да бъде финализирана сделката, Сиксърс освобождават Дани Грийн. Хардън ще обедини сили с Кауай Ленърд и Пол Джордж в Калифорния, като така ЛА Клипърс става сериозен фаворит за шампионската титла през настоящия сезон.

Хардън нямаше никакво намерение да играе за Сиксърс повече, след като през лятото публично атакува генералния мениджър на тима Дарил Мори, наричайки го “лъжец”. Фили отказа да предложи нов дългогодишен договор на плеймейкъра, което предизвика разрива в отношенията между двете страни и последвалата раздяла. Очаква се трейдът да бъде потвърден официално в близките часове.

През миналия сезон Брадата записа средни показатели от 21.0 точки, 6.1 борби и 10.7 асистенции. Най-вероятно той ще е новият стартов плеймейкър на Клипърс, което означава, че Ръсел Уестбрук, с когото бяха съотборници в Оклахома и Хюстън, ще влиза от резервната скамейка.

ЛА Клипърс започна сезона с две победи и една загуба, като тимът надигра Портланд със 123:111 и Сан Антонио със 123:83, а поражението дойде от Юта Джаз със 118:120.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация