Интер и Юве се интересуват от играч на Наполи

20:36
Интер и Юве се интересуват от играч на Наполи

От Интер и Ювентус следят изкъсо ситуацията с халфа на Наполи Пьотър Жиелински и са готови да направят офанзива за неговия подпис, ако им се отдаде такава възможност, твърди “Гадзета дело спорт”.

През изминалото лято Жиелински отказа да премине в саудитския Ал-Хилал, избирайки да остане в италианския шампион. Въпреки това неговият договор с Наполи изтича в края на сезона. Според изданието полузащитникът се е разбрал за удължаване на контракта още преди началото на сезона, при това за по-ниска заплата с 1 млн. евро в сравнение с настоящите 3,5 млн., които взима годишно. Новото споразумение обаче все още не е регистрирано в Серия “А” заради комисионната на агента на играча, както и желанието му намаленото възнаграждение да влезе в сила през следващата кампания.

Затова, ако новият договор не бъде официализиран преди януари, 29-годишният футболист ще бъде свободен да преговаря с други клубове. Именно на това разчитат Интер и Ювентус. “Нерадзурите” ще спестят средства, ако го привлекат като свободен агент, а “Старата госпожа” виждат в него заместник на наказания заради допинг Пол Погба, както и на Адриен Рабио, ако той напусне торинския гранд през лятото.

Полският национал е сред най-важните футболисти за Руди Гарсия, който го е пуснал като титуляр във всички 13 мача на “партенопеите” през този сезон. В тях Жиелински се е отчел с три гола и три асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация