Алегри: Интересно ми е да видя как ще играем срещу Милан

18:00
Алегри: Интересно ми е да видя как ще играем срещу Милан

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че е нормално в големите конкуренти Милан и Интер да възприемат “Старата госпожа” за фаворит за титлата в Серия "А", но самият той отказа да определи своя отбор за такъв. Той също така говори за утрешния сблъсък с “росонерите”, както и за 7-месечното наказание на халфа на тима Николо Фаджоли заради непозволено залагане.

“Очаквам добър и интересен мач между настоящите първи и трети в класирането. Знаем какви са предизвикателствата. Да играеш на “Сан Сиро” е приятно, но също така и трудно. Не знам защо Стефано Пиоли и Бепе Марота твърдят, че сме фаворити за титлата. Единият е треньорът на Милан, а другият е спортният директор на Интер. И все пак е нормално за тях да казват, че Юве е фаворитът. Трябва да съберем възможно най-много точки, за да бъдем в топ 4 в края на май. Нека се насладим на утрешния двубой срещу Милан и след това ще видим какво можем да направим. Любопитен съм да видя какъв мач ще изиграем срещу единия от трите фаворита за титлата заедно с Интер и Наполи, и то на толкова значим и пълен стадион.

Душан Влахович тренира с отбора цяла седмица и е добре. Федерико Киеза вчера се включи в половината тренировка, а днес ще преценим дали да го вкараме в групата, или не, както и дали той е достатъчно спокоен, за да бъде на разположение. Тепърва трябва да решавам кой ще играе. Самуел Айлинг-Джуниър също се завърна и е добре. Отсъствията на Данило и Алекс Сандро? Разполагаме с Даниел Ругани и Дийн Хуйсен, така че няма нужда да променяме каквото и да било. Важно е да имаме правилния подход в един труден мач. Адриен Рабио ще бъде капитанът. Това ще бъде първият му двубой с лентата, така че се надяваме това да е добра поличба. Независимо, че Тео Ернандес няма да играе, Тимъти Уеа израства. Той имаше тих период след предсезонното турне, но вече намери своя баланс. Нормално е, това е момче, което дойде от друго първенство, така че му трябваше време за приспособяване. Сега се справя много добре.

Залозите? Мога да говоря само за Николо Фаджоли, но не и за другите двама, които не са част от Ювентус. Клубът изрази позиция и съм съгласен с казаното. Това е стартът на едно пътуване за Николо, което ще го върне на терена в края на май. През тези седем месеца той ще трябна да поддържа своята спортна форма и най-важното е да се ангажира със социалния труд. Говорих с него, защото така беше редно. Няма да бъде лесен период за него, но той доста добре осъзнава, че клубът, щабът и отборът са около него и го чакат. Той ще трябва да използва тези месеци, за да работи както на терена, така и извън него. В края на май той ще може да се завърне, а ние ще го чакаме с отворени обятия, за да продължи кариерата си, която е само в началото. Ние го подкрепяме и сме тук, за да му помагаме и да го утешаваме”, коментира Алегри на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация