Гонзо: Стилиян и Бербатов не разбират много от нещата, няма да падна на тяхното ниво

18:31
Гонзо: Стилиян и Бербатов не разбират много от нещата, няма да падна на тяхното ниво

Ден след решението на Изпълнителния комитет на БФС да прекрати договора на селекционера Младен Кръстаич, техническият директор на централата Георги Иванов даде интервю пред БТА. Иванов е възмутен от последните публикации в социалните мрежи на бившия си съотборник в националния отбор Стилиян Петров и недоумява защо излишно и умишлено се нагнетява обстановката. Бившият нападател на Левски се зарече, че това е последният случай, в който влиза в подобна задочна полемика заради липсата на свободно време за подобни лишени от смисъл дискусии, а и защото предпочита да вложи енергията си в градивни и съзидателни ангажименти.

Г-н Иванов, в последните дни се изразиха доста мнения за това какви са проблемите на българския футбол. Вие, като технически директор на БФС, имате ли ясен отговор на този въпрос? 
Както казах след Изпълкома, аз категорично не съм съгласен, че вината трябва да се търси в Българския футболен съюз. И също така държа да подчертая, че за последен път отговарям на атаки и манипулации на Фейсбук-разбирачите, които нямат никаква идея за процесите, а искат да ги ръководят. Защото аз си имам ангажименти, а те очевидно нямат.

Последните публикации на Стилиян Петров в социалните мрежи ли имате предвид? Там той иронизира думите ви за поставена добра основа за развитие… 
Визирам цялата агресивна кампания, с арогантност, злоба и подстрекателство към неща, които са в разрез с морала и закона. Много е лесно да бъдеш теоретик във Фейсбук и да пръскаш помия срещу хора, които работят денонощно за футбола. Много по-трудно е да свършиш нещо. Сигурно когато нямаш какво да правиш е много самотно и досадно и затова ги избива на агресия в социалните мрежи. Най-лошото е, че лъсна колко са некомпетентни!

Защо смятате, че са некомпетентни? 
Защото явно изобщо не знаят какво се прави в БФС! Господин Петров е добре да се запознае с материята, защото явно не е наясно какво се случва с проектонационали, с деца, регионални селекции при подрастващите, методиката, по която работим, с цялата онлайн база данни, която сме изградили в помощ на клубовете, на играчите и на националните отбори. Защото онлайн не значи само коментарчета във Фейсбук, а електронно първенство и картотекиране за облекчаване на клубовете, дигитална администрация. Ние си вършим работата отговорно и съвестно, а те само злобеят – и за жалост медиите ги препечатват.

Как влияе всичко това на националния отбор? 
Вижте - уважавам футболните кариери и на Бербатов и на Стилиян, затова няма да падна на тяхното ниво и да ги обиждам лично. Нищо, че и двамата се отказаха от националния заради критики, а сега точно те критикуват в социалните мрежи. Да не припомням и колко треньора точно те смениха, докато бяха футболисти. Само ще кажа, че явно не разбират нещата – и това не е начинът да се опитват да постигат личните си цели! Ето това е горчивата истина.

Какво е мнението ви за готвения протест на мача с Унгария на 16 ноември? Според вас, нормално ли е точно по време на мач на националния отбор да се случват такива неща? 
Недопустимо е да има протест по време на мач на националния отбор! Призовавам институциите да вземат отношение и мерки, защото става дума за международен мач, който трябва да се проведе по правилата на ФИФА и УЕФА. Всички провокации трябва да бъдат наказвани на момента, строго и ефективно! Нали има и органи, които следят поведението в интернет – как така оставят клетви и лъжи безнаказано? Един качва колажи с надгробни камъни на БФС, другите пускат жалби в съда срещу мен, защото, видите ли, съм бил расист! Що за наглост! Аз казвам, че искам българчета с българско самосъзнание да играят за България, те веднага ме докладват за расизъм! Това достатъчно говори за морала им. И точно те да се провъзгласяват за лидери и за експерти е смешно, жалко и недостойно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари