В Лейкърс са взели решение да лимитират изявите на ЛеБрон Джеймс

22:21
В Лейкърс са взели решение да лимитират изявите на ЛеБрон Джеймс

Отборът на Лос Анджелис Лейкърс е решил да действа консервативно със своята суперзвезда ЛеБрон Джеймс. Според информация на ESPN суперзвездата на “езерняците” ще играе средно между 28 и 30 минути през настоящия сезон, което се потвърди и след първия мач на тима през новата кампания.

Снощи Краля записа точно 29 минути при загубата от Денвър Нъгетс, за които се отчете с 21 точки, 8 борби и 5 асистенции при 10/16 стрелба от игра. За сравнение, Ториън Принс, който бе въведен в титулярната петица в последните дни, игра с минута повече от най-разпознаваемото лице в редиците на Лейкърс. Джеймс обаче бе човекът с най-сериозен принос за отбора си, след като записа +/- от +7, докато Антъни Дейвис, например, бе с -17 за 34 минути.

От пейката на Лейкърс 22 минути получи Гейб Винсънт, 18 заслужи Кам Редиш, а Руи Хачимура и Крисчън Ууд си поделиха по 15.

Ако отборът на Дарвин Хам продължи с лошите изяви нататък, няма да е изненада, ако лимитът на минутите на ЛеБрон бъде свален в един момент. Джеймс ще навърши 39 години през декември, но той все още е способен да играе на най-високи обороти.

Следващият мач на Лейкърс е срещу Кевин Дюрант, Девин Букър, Брадли Бийл и Финикс Сънс в петък сутрин от 5:00 часа българско време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация