Брага не намери начин да препъне великия Реал Мадрид

00:19
Брага не намери начин да препъне великия Реал Мадрид

Отборът на Реал Мадрид може да се счита за сигурен осминафиналист в Шампионската лига, след като постигна трета поредна победа в група “С” и е лидер с пълен актив. Това стана факт след успех с 2:1 над Брага като гост. 

По същото време в другия мач от групата Наполи се наложи с 1:0 над Унион (Берлин), което означава, че най-вероятно първенецът на Серия “А” ще се бори с португалците за второто място, което също класира напред в турнира. 

За кой ли път този сезон Джуд Белингам блесна за “лос бланкос”, реализирайки оказалия се победен втори гол в 61-вата минута. Преди това Родриго беше извел гостите напред в 16-ата минута. И двете асистенции бяха дело на Винисиус Жуниор. Две минути след второто попадение тимът на Брага намали чрез Алваро Джало. После домакините имаха “златен” шанс за още един гол, но Кепа имаше късмет в 71-вата минута.

Сега на дневен ред за Реал Мадрид е дербито с Барселона, което е в съботния следобед (17:15 часа). След две седмици пък грандът от Мадрид ще приеме Брага.  

Лука Модрич беше в стартовите 11 на испанския колос заедно с Начо Фернандес, Фран Гарсия и Едуардо Камавинга. В предни позиции Анчелоти не направи промени, доверявайки се на Белингам, Вини Жуниор и Родриго.

В стартовия състав на Брага пък имаше футболисти от десет националности при само един португалец.

След сравнително спокойно начало Реал Мадрид успя да излезе напред с първия си изстрел изобщо. Точен беше Родриго в 16-ата след пробив на Вини Жуниор по лявото крило и подаване към него. 

Португалците бързо стигнаха до шанс за изравнително попадение - в 20-ата минута, но Джуд Белингам подложи тялото си и така топката се отби и излезе в ъглов удар след шут отблизо на Али Мусрати. 

Сходно нещо се получи и в 24-тата минута, като този път Начо блокира летящата към мрежата на Кепа топка. 

Винисиус показа класа в 27-ата и затрудни максимално вратаря на Брага Матеус, но до гол не се стигна. 

В 35-ата засада на Винисиус Жуниор лиши Реал от второ попадение, реализирано отново от Родриго. 

Тимът на Анчелоти влезе много силно във второто полувреме и набързо създаде три опасности. При едната от тях - в 51-вата, Белингам стреля мощно под гредата, но вратарят Матеус отрази. 

Натискът на Реал Мадрид даде резултат в 61-вата, когато Белингам се разписа с прецизен удар по земя - 2:0 за гостите.

Последва обаче светкавичен отговор от португалците и секунди след подновяването на играта Джало намали на 1:2, като минутата беше 63-та.

Малшансът лиши тима на Брага от изравняване в 71-вата, когато при силен удар по земя на Рикардо Орта стражът Кепа не се намеси добре, но имаше късмет, че топката все пак излезе в корнер. 

Карло Анчелоти предприе по-дефанзивен подход, отказвайки се от един нападател в лицето на Родриго за сметка на халфа Чуамени. За домакините пък се появи ветеранът Жоао Моутиньо, който в 88-ата успя да създаде напрежение в наказателното поле на Реал. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация