Арсенал изпълни задачата си в Севиля

00:09
Арсенал изпълни задачата си в Севиля

Арсенал оглави класирането в Група "В" на Шампионската лига, след като надигра с 2:1 Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" за втората си победа в турнира. Бразилските нападатели на лондончани Габриел Мартинели и Габриел Жезус отбелязаха головете за гостите в края на първата и началото на втората част. Бившият нападател на Манчестър Сити изигра най-силния си мач от началото на сезона, като изработи първото попадение със страхотна асистенция, а след това сам реализира след великолепно изпълнение. За съжаление обаче, той отново получи контузи и бе заменен принудително десет минути преди края. Неманя Гудел върна един гол за Севиля в 58-ата минута, но това бе недостатъчно и андалусийци остават с две точки след първите си три мача в групата.

Новият треньор на андалусийци Диего Алонсо заложи на абсолютно същия състав, който започна и при равенството срещу Реал Мадрид преди няколко дни. Това означаваше, че Серхио Рамос отново ръководеше отбраната на Севиля.

Микел Артета  предприе само една рокада от дербито с Челси. Такехиро Томиясу започна отляво на отбраната за сметка на Олександър Зинченко. Давид Рая запази мястото си на вратата въпреки грешките от лондонското дерби. Габриел Мартинели дебютира в Шампионската лига, тъй като пропусна първите два мача. Томас Партей не бе в групата, защото отново е контузен.

Гостите поеха контрола от самото начало. В шестата минута Томиясу отправи първия удар, който премина встрани, а две минути след това Мартинели пропусна първата голяма възможност. Жезус го изведе очи в очи с Ниланд, който изби, след което топката рикошира отново в бразилеца и излезе в аут. 

Давид Рая отново демонстрира нервност и в първите 20 минути два пъти подаде топката на съперникови играчи, но домакините не успяха да се възползват от неговите грешки.

След 20-ата минута двубоят стана доста тактически и равностоен и пред двете врати нямаше нито една интересна ситуация до добавеното време. То бе от четири минути и този период се случиха най-интересните неща. В първата от тях Севиля стигна до първия си шанс. Рамос подхвана нападението, намирайки Окампос отляво. Последният пусна към Ел-Насири, който стреля към далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри встрани.

В четвъртата минута на добавеното време Арсенал взе аванс. Жесус с много класа се освободи от двама противникови играчи още в половината на гостите, след което изведе по прекрасен начин своя сънародник Мартинели, който премина покрай стража на Севиля и прати топката в опразнената му врата.

В самото начало на второто полувреме неразбирателство в редиците на Севиля при един тъч в половината на домакините даде шанс на Арсенал да удвои, но завършващият удар на Йодегор премина над напречната греда.

В 53-тата минута втория гол на сметката на "артилеристите" стана факт. Рая изпрати топката дълго напред, бранител на Севиля изчисти с глава, но кълбото стигна до Райс, който пусна вляво към Жезус. Бразилецът влезе в наказателното поле, минавайки покрай статичния Навас, след което стреля много технично в горния далечен ъгъл.

Само шест минути след това обаче Севиля се върна в мача от нищото, след като отбраната на Арсенал изпусна Гудел и той засече с глава центриране от корнер на Ракитич за 1:2.

Севиля натисна след това попадение и в 64-тата минута Диас стреля мощно от воле, Рая изби, след което топката срещна гредата. Веднага след това обаче бе маркирано нарушение заради игра с ръка на нападателя, така че дори да беше вкарал, гол нямаше да има.

Лошата новина за Микел Артета бе, че в 80-ата минута Жезус бе заменен принудително заради контузия. 

Натискът на Севиля в края не даде резултат, така че Арсенал се поздрави с втората си победа в групата и първа такава като гост. В добавеното време Рая отново не се намеси добре, но все пак успя да изби топката над вратата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация