Ланс поднесоха една от големите изненади на вечерта в Шампионската лига

00:49
Ланс поднесоха една от големите изненади на вечерта в Шампионската лига

Арсенал допусна първата си загуба от началото на сезона. Лондончани отстъпиха с 1:2 при гостуването си на Ланс в среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Французите излязоха на първо място в групата с актив от четири точки, докато тимът на Микел Артета е с три.

"Артилеристите" поведоха с гол на Габриел Жезус в 14-ата минута. Адриен Томасон изравни в 25-ата минута, а Елие Уахи донесе победата на домакините в 69-ата минута. Лошите новини за гостите включваха и контузия на Букайо Сака, който бе сменен още през първото полувреме.

Ланс започна агресивно двубоя и стигна до няколко ъглови удари и изстрел на Дансо, който мина покрай вратата. Французите играеха на високо темпо и с помощта на публиката опитаха да притиснат съперника. Арсенал оцеля в първите минути и последва период, в който лондончани задържаха за по-дълго топката и бързо стигнаха до първия гол в мача.

Грешка на Томасон подари топката на Сака в опасна зона. Той намери Жезус, който се възползва по възможно най-добрия начин от ситуацията. Бразилецът с прецизен удар откри резултата.

Това попадение промени ситуацията на терена и спря ентусиазма на домакините за определен период. В 20-ата минута след добра комбинация на лондончани Хавертц стреля от въздуха, но не успя да преодолее вратаря на домакините. Тимът на Артета изглеждаше, че контролира събитията на терена, но тогава получи гол. Лошо подаване на Рая завърши с бърза атака на Ланс и великолепен изстрел на Томасон, който се реваншира за грешката си при първия гол в мача.

Лошите новини за Арсенал продължиха. Букайо Сака се контузи и в 34-ата минута бе сменен принудително, като на негово място влезе Фабио Виейра. "Топчиите" имаха известно предимство, но не стигнаха до нова чиста възможност за гол преди почивката.

Гостите създадоха добра ситуация в началото на второто полувреме. Отлична контраатака, минала през Жезус и Хавертц, бе завършена от Тросар, но със слаб удар, който отрази с крак. Ланс чакаше своите моменти и успяваше от време на време да затрудни защитата на съперника.

Темпото не бе особено високо преди мачът да се оживи в 64-ата минута. Тогава отлична атака на домакините завърши с подаване на Томасон към Самед, който стреля покрай вратата от прекрасна позиция. Арсенал отговори с положение пред другата врата. Томиясу засече топката от въздуха, но Самба направи великолепно спасяване.

Пробивите по дясното крило за французите създаваха сериозни проблеми на лондончани и в 69-ата минута именно такава атака доведе до гол във вратата на Рая. Франковски проби отдясно и намери отлично Уахи, а той бе прецизен в завършващия удар, като вдигна на крака трибуните.

Артета реагира с тройна смяна. Нелсън, Смит Роу и Уайт влязоха на мястото на Хавертц, Тросар и Зинченко. Това обаче не оживи играта на гостите и те не намираха начин да преодолеят защитата на съперника. С приближаването на края на мача "артилеристите" вдигнаха темпото и минута преди края на редовното време бяха близо до изравняване. След удар на Нелсън намеса на Гради предотврати топката да влезе в мрежата. Бранителят блокира изстрела, а след това успя да изчисти.

ЛАНС - АРСЕНАЛ 2:1

0:1 - Жезус 14'
1:1 - Томасон 25'
2:1 - Уахи 69'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация