Класически Интер в гостуването на Торино

22:59
Класически Интер в гостуването на Торино

Отборът на Интер постигна победа с 3:0 при гостуването си на Торино в двубоя помежду им от деветия кръг на Серия "А". Любопитното е, че и трите попадения за “нерадзурите” дойдоха през второто полувреме, когато точни бяха Маркюс Тюрам (59’), Лаутаро Мартинес (67’) и Хакан Чалханоолу (90+5’).

Симоне Индзаги предприе само две промени в стартовия си състав след равенството 2:2 с Болоня отпреди паузата. Стефан де Фрай беше титуляр за сметка на Алесандро Бастони, а Матео Дармиан беше предпочетен пред Дензъл Дъмфрис. Тандемът в атака обаче си остана същият, като той отново беше оформен от Тюрам и Лаутаро. Междувременно, домакините бяха подредени в 3-4-2-1, като от Демба Сек и Никола Влашич се очакваше да помагат на централния нападател Пиетро Пелегри.

Мачът започна при спокойно темпо, като Лаутаро и Стефан де Фрай първи се отчетоха с пропуски. Така се стигна до 18-ата минута, когато Тюрам нанесе първия точен удар в срещата, но Ваня Милинкович-Савич с лекота улови топката. В 29-ата минута Хакан Чалханоолу се опита да се разпише от пряк свободен удар, който обаче завърши в аут. В 33-тата минута домакините най-после погледнаха към противниковата врата чрез далечен изстрел на Самуеле Ричи, при който топката отиде в обятията на Ян Зомер. Само две минути по-късно Сек също пробва удар, но вратарят успя да го отрази с добра намеса. Подемът в играта на "биковете" продължи и в 43-тата минута на Зомер му се наложи да улови топката след удар с глава на Пелегри.

Малко след началото на втората част Ричи отправи шут, при който топката мина малко над вратата. Секунди по-късно Николо Барела извърши фал спрямо Пер Шуурс, като халфът получи жълт картон, а защитникът беше принудително заменен от Саба Сазонов. В 57-ата минута Хенрих Мхитарян стреля от дистанция, но го направи твърде неточно. В 59-ата появилият се от пейката само две минути по-рано Дъмфрис намери с пас в наказателното поле Тюрам, който с отличен удар по земя даде аванс на "нерадзурите".

Преднината на гостите бързо беше удвоена, като това стана в 67-ата минута, когато техният голмайстор Лаутаро беше точен с глава след изпълнение на корнер. В 77-ата минута Тюрам направи невероятен рейд и стигна до вратата, но Сазонов успя да блокира неговия удар. При последвалия удар Де Фрай не успя да се разпише с глава. В 90-ата минута Сазонов пропусна да отбележи почетен гол за своя тим. Вместо това в добавеното време се стигна до дузпа за миланския гранд, тъй като Ричи фаулира нахлулия в наказателно поле Мхитарян. Чалханоолу се зае с изпълнението от бялата точка и оформи крайното 3:0 в полза на гостите.

Така Интер превзе върха в класирането с 22 точки, но може да бъде задминат, ако в неделя вторият Милан победи Ювентус. Торино пък записа пети пореден мач без успех и така остана на 14-ата позиция с 9 пункта.

ТОРИНО - ИНТЕР 0:3

0:1 Тюрам 59'
0:2 Лаутаро 67'
0:3 Чалханоолу 90'+5

Торино: Милинкович Савич, Тамезе, Шуурс, Родригес, Беланова, Ричи, Линети, Лазаро, Влашич, Сек, Пелегри; 

Интер: Зомер, Павар, Де Фрай, Ачерби, Дармиан, Барела, Чалханоолу, Мхитарян, Димарко, Тюрам, Лаутаро;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация