Везенков: Бях изненадан, че бях титуляр във втората контрола

16:42
Везенков: Бях изненадан, че бях титуляр във втората контрола

Българскata баскетболна звезда Александър Везенков заяви, че всички в тима на Сакраменто трябва да работят по-упорито, за да подобряват играта си. Той участва и в двете контроли на "кралете", които те загубиха от Торонто Раптърс и Лос Анджелис Лейкърс. В понеделник сутринта е третата проверка на тима срещу Голдън Стейт. 

"Трябва да работим по-здраво. Резултатите не са тези, които искаме, но не това е най-важното на този етап от подготовката. Основното е да изградим един навик да печелим мачове, без значение дали са приятелски, или официални. Трябва да подобряваме играта си като интензивност и физика, а и като цяло трябва да се подобряваме. Имаме проблеми и в двете фази от играта. Мисля, че има подобрение, малко по-бавно, отколкото очаквахме, но работим за това, а и все още сме само октомври", каза Везенков пред американските медии. 

Той заяви, че се чувства добре в отбора и е бил изненадан от това, че е започнал като титуляр в контролата с ЛА Лейкърс. 

"Хубаво е, защото е лесно да се играе с тези момчета. Те показват много неща, като владеене на топката, висока преса. Наистина е много приятно. Да, донякъде бях изненадан, че бях титуляр във втората контрола, но винаги съм готов, без значение дали започвам, или съм резерва. Искам да дам 100 процента за отбора", допълни той. "Чувствам се добре. Тук сме от няколко седмици, но играта на тима се подобрява с всяка тренировка. Смятам, че е необходимо време за адаптация, което може и да продължи и малко повече, но съм добре. Тренировките са добри, аз обичам да тренирам. Приближаваме се все по-близо до началото на сезона, до първия официален мач и затова трябва да сме готови", заяви Везенков относно тренировките със Сакраменто. 

Той коментира разликата в стила на баскетбола в Европа и в САЩ. 

"Стилът е различен, защото тук играта е по-бърза, залага се на много физика, но се опитвам да давам всичко от себе си, а и съм в добра форма в момента, опитвам се да поддържам високо ниво", каза българинът. 

"Ние вярваме във философията за играта на скорост, с много темпо и физика - все неща, които помогнаха много на отбора през миналата година. Искаме да надграждаме спрямо тогава. Но както казах, трябва да имаме търпение, защото всеки в отбора е много амбициран, но е необходимо търпение и здрава работа", добави Везенков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация