Морето и Локо Пловдив изиграха мач, за който ще се говори години напред

22:39
Морето и Локо Пловдив изиграха мач, за който ще се говори години напред

Черно море и Локомотив Пловдив завършиха наравно 2:2 в изключително интригуващ двубой на „Тича“, който ни предложи обрати, три червени картона и отменен гол за "моряците" дълбоко в добавеното време. Двубоят противопостави двата тима на върха на класирането. Нещо повече - това са отборите, които играят най-стабилно от началото на кампанията. Капитанът на "моряците" Даниел Димов (39) изведе своя тим напред, а Евандро (45+1, 45+3) изравни, след което направи пълен обрата за "смърфовете". Хорхе Сегура (74) остави гостите с човек по-малко заради втори жълт и респективно червен картон. Малко по-късно Евандро също бе изгонен, а Локомотив трябваше да играе с деветима футболисти близо 20 минути. Живко Атанасов (90+5) възстанови равенството в добавеното време. Варненци стигнаха и до пълен обрат в 90+11 чрез Алекс Фернандес, но попадението не беше зачетено след намесата на ВАР. 

Срещата бе изключително важна за двата тима, тъй като трябваше да определи кой ще излезе на еднолично на първо място в класирането в Първа лига. В момента „смърфовете“ са лидери с 30 точки, докато „моряците“ са втори с 29. 

Още в 51-вата секунда удар на Мезир Сула премина встрани от вратата на Локомотив. В 11-ата минута се откри и първата възможност за гол пред тима на пловдивчани. Първо удар на Георги Минчев беше блокиран, а след това топката се озова в краката на Христо Иванов, чийто шут излезе в аут. 

В 17-ата минута Динко Хоркаш трябваше да се намесва след удар на Мезир Сула в долния ляв ъгъл. Стражът внимаваше, плонжира и улови топката. По-добрите действия видимо бяха за отбора на Черно море. В 21-вата минута далечен удар на Алексаднър Василев премина много застрашително покрай лявата греда на Динко Хоркаш.

В 26-ата минута Мезир Сула отново получи възможност да отбележи от добра позиция. И този път ударът му беше неточен. Веднага след това Локомотив организира хубава атака. Алфа Конте влезе в наказателното поле, но беше съсечен от Влатко Дробаров. Главният съдия Георги Давидов даде знак за корнер, но футболистите на Локомотив имаха претенции за дузпа, които бяха подминати. 

Точно половин час след началото на мача Черно море създаде поредна възможност за гол. Атанас Илиев излезе на добра позиция, но загуби равновесие в момента на своя удар и шутът му премина покрай вратата. Мезир Сула определено нямаше късмет до момента в мача, защото в 38-ата минута негов удар от границата на наказателното поле, който влизаше във вратата, беше блокиран в корнер от Мартин Паскалев.

В 39-ата минута Черно море се възползва от видимо по-добрите си действия и поведе в резултата чрез своя капитан Даниел Димов. Атанас Илиев опита задна ножица, но с голяма доза късмет топката стигна до Мазир Сула, който преодоля двама съперници. Нападателят загуби равновесие, но кълбото попадна в краката на Даниел Димов, който с едно докосване я прати в мрежата. 

В първата минута на добавеното триминутно продължение Локомотив изравни. Евандро изпълни пряк свободен удар от около 40 метра, който се превърна гол. Идеята на бразилеца бе да центрира, но нито един футболист не игра с топката в наказателното поле и тя се оплете в мрежата на Иван Дюлгеров.

Локомотив не спря дотук и обърна резултата още преди почивката. Отново Евандро бе този, който изпъкна над всички. Халфът подаде вляво към свободния Джовани, а неговият колега му върна жеста, извеждайки го на чиста голова позиция. Защитата на Черно море беше матирата с удар на бразилеца, който попадна право във вратата на варненци. 

В 62-рата минута Димитър Илиев, появил се на терена преди няколко минути, стреля право в Иван Дюлгеров. На отсрещната врата Алфа Конте взе топката пред Димитър Илиев и стреля от движение, но в аут. В 65-ата минута Оливер Камдем излезе на чиста голова позиция, но изигра ситуацията като защитник и стреля в аут. 

В 74-ата минута Локомотив остана с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон за Хорхе Сегура. Бранителят събори Мезир Сула на тъча и логично напусна терена преждевременно. 

Няколко секунди по-късно пък Евандро също бе изгонен след втори жълт картон и така остави Локомотив с девет души на терена. След това мачът доста се изнерви, като жълт картон видя и Джовани, който бе на резервната скамейка. 

Домакините започнаха да натискат много повече в търсенето на изравнително попадение. В 85-ата минута след центриране отляво Арлинд Дакай стреля много добре с глава, но Хоркаш успя да се намеси, а след това и гредата помогна на Локомотив да не допусне попадение в своята врата.

Георги Давидов даде 10 минути продължение на срещата, а в петата от тях Черно море стигна до изравнително попадение. Центриране на втора греда свари неподготвен Ангел Лясков, който увисна. Живко Атанасов мина зад гърба му и прати топката в мрежата. 

Моряците търсеха успеха до самия край на мача. Динко Хоркаш парира удари на Васил Панайотов и Виктор Попов. В 11-ата минута на добавеното време Алекс Фернандес взриви "Тича". Той завъртя топката от границата на наказателното поле и намери далечния ъгъл на вратата. Главният съдия бе извикан да прегледа ситуацията, от която стана ясно, че има засада, а попадението не бе зачетено.


ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ 2:2

1:0 Даниел Димов 39'
1:1 Евандро 45'+1
1:2 Евандро 45'+3
2:2 Живко Атанасов 90'+5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация