Класическа победа за Атлетик Билбао срещу слабака Алмерия

08:15
Класическа победа за Атлетик Билбао срещу слабака Алмерия

Отборът на Атлетик Билбао победи с класическото 3:0 тима на Алмерия в мач от 9-ия кръг на Ла Лига. Головете отбелязаха Горка Гурусета (10'), Дани Гарсия (63') и Ойхан Сансет (81').

Успехът изкачи баските на четвъртото място, като петият Атлетико Мадрид е с два мача по-малко. Алмерия пък се закотви на дъното в таблицата, като вече изостава с четири точки от първия над чертата - Алавес.

Домакините от Билбао прегазиха съперника, като трите гола бяха най-малкото нещо, с което гостите от Алмерия можеха да си тръгнат. За целия мач футболистите на Ернесто Валверде направиха повече от 30 нападения, създадоха 23 голови положения, стреляха 13 пъти и отправиха 13 точни удара.

Първият гол дойде точно 10 минути след първия съдийски сигнал, когато Гурусета получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми промуши топката по земя в средата на вратата.

След това домакините трябваше да изчакат почти час игрово време, за да се поздравят с второ попадение. Дани Гарсия засече центриране дълбоко в наказателното поле и да прати топката в левия ъгъл.

Крайният резултат бе оформен десетина минути преди края на редовното време. Ойхан Сансет засече отскочила топка, попаднала при него в наказателното поле и я прати във вратата на съперника за трети път.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация