Атлетик Билбао с класика срещу Кадис (видео)

17:32
Атлетик Билбао с класика срещу Кадис (видео)

Атлетик Билбао надделя с класическото 3:0 в домакинството си на Кадис в мач от петия кръг на Ла Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Горка Гурусета (66’), Асиер Вийялибре (68’) и Иняки Уилямс (90’). По този начин баските продължиха отличната си серия от четири поредни двубоя без загуба, която ги изкачи до второто място в подреждането.

Футболистите на Ернесто Велверде не оставиха особени съмнения, че ще търсят победата още от първата минута. Почти неясно как не успяха да вземат преднина на своята сметка още в първите 45-минути, когато направиха сериозна поредица от пропуски. В 24-ата минута Горка Гурузета засече добра топка от свободен удар, но неточно. Малко след това Ойхан Сансет също пробва късмета си с глава, Алекс Беренгер и отново Сансет още на няколко пъти не успяха да се справят пред гола.

Нещата не се промениха особено и през второто полувреме, за да се стигне до 66-ата минута, когато Гурузета този път засече точно центриране и реализира отблизо за 1:0. Баските удвоиха преднината си само две минути по-късно, когато Вийялибре отново с глава вкара за 2:0. Те нанесоха своя последен удар в добавеното време, когато Иняки Уилямс пое на гърди едно центриране зад отбраната и пусна топката покрай вратаря на Кадис за крайното 3:0.

С тази победа Атлетик Билбао се изкачи на второто място в подреждането на Ла Лига с 10 точки и само на две от водачите от Реал Мадрид, които обаче са с мач по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация