Отличниците в Премиершип през уикенда

17:56
Отличниците в Премиершип през уикенда
Измина още един пълен със страсти уикенд в Премиершип, който накара много фенове за пореден път да се убедят, че това е най-силното и изпълнено с драми първенство в света. Най-важното, което можем да отбележим като резултат от тези срещи, е увеличеният с 5 точки аванс на Челси пред преките му конкуренти за титлата Манчестър Юнайтед и Арсенал. Това стана факт, след като на "Стамфорд Бридж" лондончани надделяха над Ман Юн с 1:0. От своя страна "топчиите" продължиха с невероятната си серия да бележат по много голове на мач – тенденцията се потвърди още веднъж при гостуването им на Уулвърхямптън, където Арсенал надделя с 4:1.

През изминалия кръг нямаше много играчи, които да бъдат отличени, нямаше футболисти отбелязали повечко голове, едва два тима успяха да запазят сухи мрежите си, което показва, че и защитниците в Англия не са се представили на ниво. Наистина, за да отбележим някой играч, трябва да започнем търсенето първо измежду момчетата на Карло Анчелоти. Те направиха решителна крачка към спечелването на титлата срещу Ман Юн. Може да кажем, че един от най-добрите в този мач бе капитанът Джон Тери, който стана автор и на единственото попадение в двубоя, носейки победата за своя Челси. В неделния следобед Тери беше на висота във всичките си намеси като защитник и не остави почти никакви шансове на Уейн Рууни и компания. Това свое представяне сърцатият защитник допълни с решителния си гол след центриране на другия футболист, който силно изпъкна в срещата – Франк Лампард. Той беше основният движещ мотор в средата на терена и всички атаки минаваха през него, а това в повечето случаи водеше до опасни ситуации пред врата на Едвин Ван дер Саар.

Освен тях изключително добре се представи и Джейсън Робъртс от Блякбърн. Въпреки че беше резерва в срещата срещу Портсмут, след влизането си в игра, той остави доста добри впечатления. След като губеха с 0:1 на почивката, Сам Алърдайс пусна в игра Робъртс, който веднага след появата си раздвижи играта на Роувърс и благодарение на чудесните му изяви, резултатът бе изравнен. Този гол обаче явно не бе достатъчен за нападателя, който се разписа още веднъж за 3:1 и затвърди амбициите си за титулярно място в състава. Двата гола и доброто му представянето в мача като цяло му спечелиха наградата за "играч на мача".

Не можем да пропуснем да отличим и още един нападател и това е гигантът от Норвегия и футболист на Астън Вила Джон Карю. Именно той изигра ключова роля при разгромната победа на неговия тим над Болтън с 5:1. Карю започна като титуляр и веднага показа защо е сред 11-те избраници на О’Нийл – 2:0 за Астън Вила с 2 асистенции на норвежеца. Първата асистенция дойде след прецизно насочен удар в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Юси Яскелайнен. Той изби топката в краката на Ашли Йънг, който не сбърка за 1:0. В края на полувремето Карю направи втората си асистенция, след като проби от дясно и предостави топката на Гейбриъл Агбонлахор, който от малкото наказателно поле остави безпомощен вратаря на Болтън. Освен двете си асистенция, Джон Карю записа и гол на сметката си за 3:1 в полза на Астън Вила, след като в наказателното поле успя да финтира двама защитници и с насочен удар заби топката в мрежата. Едно наистина блестящо представяне на норвежеца в този мач.

Не може да не оценим подобаващо и отбора, вкарващ най-много голове от началото на сезона – Арсенал. Задължително трябва да споменем и факта, че Франсеск Фабрегас направи поредния си силен мач с фланелката на "топчиите" и си спечели приза за "играч на мача", след отбелязан гол и асистенция в срещата с Уулвс. Добри мачове направиха и Робин ван Перси, Андрей Аршавин, Едуардо Да Силва и Бакари Саня.

Време е да обърнем внимание и на една от най-драматичните срещи през изминалия уикенд - тази между Манчестър Сити и новака Бърнли, завършила при резултат 3:3. Този мач, според мен, си спечели титлата "мач на седмицата". Двубоят бе изпълнен с много драми и обрати. Първо, гостите поведоха чрез Греъм Александър, който реализира дузпа в 19-а минута. В 32-а минута резултатът вече беше 0:2 за новака във Висшата лига, шокирайки всички, заели местата на стадиона и пред телевизорите. Футболистите на Марк Хюз успяха да върнат един гол преди почивката, което им даде надежди за обрат през втората част. И обратът стана факт и то само за 3 минути. Между 55’ и 58’ "гражданите" успяха да доведат мача до 3:2 в своя полза след голове на Шон Райт-Филипс, Коло Туре и Крейг Белами. След като поведоха, домакините се поотпуснаха, но това им костваше и победата в мача. В 87-а минута резервата Кевин МакДоналд направи деня черен за Марк Хюз, като отбеляза за 3:3. И така Бърнли си тръгна с точка от това тежко гостуване. За състава на Бърнли това бе първа спечелена точка като гост, а футболистът Александър получи приза за "играч на мача". Той отбеляза един от головете от дузпа за 1:0 в полза на Бърнли, но с цялостното си представяне в мача определено си заслужи това отличие. Другите, борещи се за този приз бяха Райт-Филипс (Ман Сити) и Флетчър (Бърнли), записали по един гол и една асистенция.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

top4o_1994
10.11.2009 20:48

кажете нещо и за Тотнъм, те не са ли отличници до момента е биха с 2-0 в не толкова атрактивен мач кат на Ман Сити - Бърнли , ма тоя сезон се задържат в топ 4 ... и мисля че ще завършат на тази позиция

Само манчестер коментирате ...