Винисиус ядоса Валенсия с показания пред съда

19:16
Винисиус ядоса Валенсия с показания пред съда

Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор ядоса Валенсия с показанията си, които даде по делото за расизъм срещу него. На 21 март, на стадион “Местайя”, шампионатният мач между Валенсия и “белите” от столицата беше прекъснат за кратко заради расистки скандирания и маймунски звуци по адрес на тъмнокожия футболист.

По-късно полицията идентифицира и задържа за това деяние трима запалянковци на домакините на възраст от 18 до 23 години. Валенсия им наложи доживотна забрана да влизат на стадиона.

Паралелно обаче тръгна дело, което се води от съда във Валенсия. В тази връзка днес, в продължение на около час, Вини Жуниор даваше показания чрез видеоконферентна връзка от Мадрид.

Още на терена тогава бразилецът посочи поне един от въпросните мъже, но добави, че обидите към него не са дошли само от тримата души, а от много повече. Отделно той беше обиждан и пред стадиона.

Интересно е, че Вини Жуниор беше попитан от съдията дали по принцип има склонност съзнателно да провокира противниковите фенове. Той отговори, че понякога го прави, защото последващата реакция му помагала да играе по-добре.

Съдът призова като свидетел съотборника на нападателя в Реал и националния тим на Бразилия - Едер Милитао. Той ще даде показания в края на ноември на следващо заседание.

Часове по-късно от Валенсия реагираха гневно и призоваха Винисиус да се разграничи от думите си. Според официалното становище на “прилепите” клубът не трябва да бъде асоцииран с расизъм. Според Валенсия само трима фенове са автори на расистките скандирания. 

Иначе Валенсия вече изтърпя наложеното си от Ла Лига наказание за случилото се - 27 000 евро глоба и затваряне на един от секторите на “Местайя” за три двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация