Икономична Барса взе своето от визитата на Порто

00:10
Икономична Барса взе своето от визитата на Порто

Барселона стигна до успех с 1:0 при гостуването си на Порто и е едноличен лидер в група "H" на Шампионската лига с пълен актив от 6 точки. Единственото попадение в мача реализира Феран Торес в добавеното време на първото полувреме. Нападателят влезе в игра в 34-ата минута, когато замени получилия контузия Роберт Левандовски. В самия край каталунците останаха с 10 човека, след като Гави получи втори жълт картон.

Порто имаше предимство в голяма част от срещата, но атаките на домакините не завършваха с достатъчно точни удари. На няколко пъти бранители на гостите се намесиха в последния момент, а в други случаи Тер Стеген се проявяваше. Попадение на Тареми със задна ножица не бе зачетено поради засада, а малко преди това отсъдена дузпа за игра с ръка на Кансело бе отменено след разглеждане на ситуацията.

Ламине Ямал стана най-младият играч в историята, който е титуляр в мач от Шампионската лига. Талантът на Барса е на 16 години и 83 дни.

Първата по-опасна ситуация бе пред вратата на домакините, но Жоао Кансело стреля покрай вратата. Тази ситуация обаче не бе показателна, тъй като португалците имаха предимство в първата част на двубоя. Те бяха по-агресивни и по-директни и не позволяваха на каталунците да контролират темпото.

Тимът на Консейсао пресираше и това доведе до грешки на съперника и по-специално на Ромеу. Порто организира няколко опасни атаки, но те не доведоха до удар, тъй като защитата на съперника успяваше да се справи в края. В 18-ата минута Тер Стеген се намеси отлично, който спря излезлия срещу него Еустакио. Малко по-късно Ромеу блокира удар на Уендел, а Кунде успя да спре Тареми.

Първата опасност, която Барса успя да създаде, бе в 23-ата минута. Силен удар на Феликс от границата на наказателното поле бе отразен от вратаря Диого Коща. Малко по-късно нападателят на гостите проби отляво и си създаде отлична възможност, но изстрелът му бе отклонен от бранител. В 34-ата минута каталунците загубиха голмайстора си Роберт Левандовски. Полякът напусна с контузия, а на негово място влезе Феран Торес.

Малко преди почивката се стигна до голови положения и пред двете врати. Добра атака на домакините завърши с удар на Тареми, който не затрудни сериозно Тер Стеген. Колегата му Диого Коща трябваше да се намесва доста по-сериозни след удар на Феран Торес. Бившият нападател на Манчестър Сити обаче не му остави шансове секунди по-късно. Той бе изведен отлично от Гюндоган и преодоля вратаря.

Порто започна активно втората част и удар на Жоао Марио мина малко над вратата на гостите. Малко по-късно той спря Жоао Феликс пред другата врата. Блестяща намеса на Кунде пък предотврати удар на Пепе Акино. Френският бранител изби топката в последния момент. Араухо също трябваше да се намесва решително в подобна ситуация. Португалците вдигнаха още повече темпото и Тер Стеген отрази удар на Уендел, а след това се справи и с опит на Тареми. Галено също отправи изстрел в 71-ата минута, но германският страж отново бе на ниво.

Домакините се зарадваха в 78-ата минута, когато съдията отсъди дузпа за игра с ръка на Кансело. След разглеждане на ситуацията реферът прецени, че преди това Еустакио също е докоснал топката с ръка и отмени решението си. Малко по-късно Тареми прати топката в мрежата след страхотна задна ножица, но попадение нямаше, тъй като бе отсъдена засада. В добавеното време Гави получи втори жълт картон за нарушение срещу Уендел и бе изгонен.

ПОРТО - БАРСЕЛОНА 0:1

0:1 - Феран Торес 45'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация