С играта си срещу Антверп Барса напомни за най-добрите си години в Шампионската лига

23:53
С играта си срещу Антверп Барса напомни за най-добрите си години в Шампионската лига

Барселона започна вихрено новия сезон в Шампионската лига. Възпитаниците на Чави Ернандес разбиха с 5:0 Антверп в първия си мач от група "Н". Жоао Феликс блесна с два гола и асистенция, вкарвайки първото и петото попадение в мача, съответно в 11-ата и 66-ата минута. Португалецът асистира за гола на Роберт Левандовски в 19-ата минута, като това бе попадение №100 за поляка в евротурнирите. Освен това той стана и най-възрастният голмайстор в историята на каталунците в Шампионската лига. Гостите си отбелязаха автогол чрез Йелле Батай в 22-рата минута, а сред голмайсторите бе и Гави, който бе точен в 54-тата минута.

Чави е избрал да заложи на Роберт Левандовски, Жоао Феликс и Рафиня в предни позиции. В средата на терена ще си партнират Френки де Йонг, Гави и Илкай Гюндоган

Гостите пък излизат с Винсент Янсен на върха на атаката и Юрген Екеленкамп зад гърба му. По двете крила ще действат Мишел-Анже Баликвиша и Арбнор Муя, а опорни халфове ще бъдат Артур Вермеерен и Мандела Кейта.

Мачът започна с натиск на Барселона и домакиите стигнаха и до ранен гол. В 11-ата минута след многоходова комбинация Илкай Гюндоган изведе Жоао Феликс в наказателното поле, а той с изстрел в близкия ъгъл успя да промуши кълбото в мрежата за 1:0.

В 19-ата минута резултатът бе удвоен. Отново Жоао Феликс получи пас в наказателното поле, но този път реши да финтира защитник и да центрира за Роберт Левандовски, който отблизо засече топката във вратата за 2:0. Това бе гол №100 за поляка в евротурнирите.

В 22-рата минута резултатът стана класически. Рафиня опита да центрира, топката се отби от тялото на защитник и се озова във вратата за 3:0.

В 34-тата минута отново Рафиня опита да застраши вратата на белгийците, отправяйки точен удар, но твърде слаб, а и в обсега на вратаря.

Пет минути по-късно и Жоао Феликс тества бдителността на вратаря на Антверп с далечен удар, но в ситуацията бе отсъдена и засада.

Гостите стигнаха до първата си голова възможност в 44-тата минута. Тогава Муя получи пред наказателното и отправи удар по земя, но Тер Стеген внимаваше и улови.

В последната минута на пръвата част Барса бе близо до ново попадение. След поредна хубава комбинация този път Алехандро Балде бе изведен на стрелкова позиция, но от малък ъгъл шутира от външната страна на гредата.

Още в началото на втората част домакините създадоха нова опасност. Гюндоган бе изведен в близост до вратата и с шпагат опита да отиграе топката, но не затрудни вратаря на съперника.

Логично в 54-тата минута падна и четвърти гол за каталунците. След меле в наказателното поле топката се озова в краката на Гави, който със силен изстрел под напречната греда вкара за 4:0.

В 66-ата минута и Кансело се включи с мощен пробив отдясно и опита изстрел, който бе спасен от вратаря Бюте.

Минута по-късно резултатът стана 5:0. Рафиня центрира към Жоао Феликс на далечната греда, а той отблизо с глава вкара втория си гол в мача.

В 70-ата минута и влезлият като смяна Феран Торес опита опасен шут към вратата, но малко не му достигна да се разпише.

Антверп стигна до страхотен шанс за гол в 74-тата минута, когато първо Джордж Иленихена, а след това и Арбнор Муя обстрелвака Тер Стеген отблизо, но германецът направи две блестящи намеси, а дори и да имаше гол, той нямаше да бъде признат заради засада в хода на атаката.

Две минути по-късно с огромен пропуск пред другата врата се отличи Ламин Ямал, който финтира вратаря, но на празна врата не успя да прати топката в мрежата.

В добавеното време Левандовски се озова на голова позиция, но ударът му бе спасен от вратаря Буте.

Така Барса отново започна с мощна победа в Шампионската лига, след като през миналия сезон надви Виктория (Пилзен) с 5:1. Каталунците записаха първи 3 точки в актива си и оглавиха класирането в групата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация