Нулево равенство между Хебър и Крумовград (видео)

19:07
Нулево равенство между Хебър и Крумовград (видео)

Хебър и Крумовград завършиха при нулево равенство в двубой от 12-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Двата отбора не предложиха много футбол, особено през първото полувреме, когато нямаше точен удар към някоя от двете врати.

Все пак гостите бяха по-активният отбор и има за какво да съжаляват. След почивката тимът на Неманя Миланович създаде няколко добри положения, включително греда и пропуск на празна врата. В последните 10 минути Крумовград игра с човек по-малко, тъй като Джунейт Али беше изгонен с втори жълт картон.

По този начин двата отбора продължиха сериите си без победа в елита. Тимът, воден от Любослав Пенев, вече в шести пореден мач не успява да се добере до успеха, докато за гостите от Крумовград това е пети последователен двубой, в който не съумяват да спечелят трите точки.

Двубоят започна равностойно, като в първия четвърт час игра липсваха опасни положения пред някоя от двете врати. В средата на първото полувреме Александър Колев опита акробатично изпълнение със задна ножица, което обаче не бе увенчано с успех.

В 31-ата минута Марсел Канади стреля опасно от пряк свободен удар, но след рикошет в построената стена, топката излезе в корнер. Малко след това домакините изявиха претенции за дузпа заради игра с ръка на Сенжаджи, но ситуацията бе преразгледана набързо и играта продължи.

До почивката нямаше интересни ситуации и така първата част завърши без точен удар. Домакините започнаха второто полувреме по-активно, но така и не успяваха да затруднят противниковата защита и Янко Георгиев.

В 57-ата минута дойде и първият точен удар в срещата. Той бе дело на Джунейт Али, който предизвика рутинна намеса от страна на Матвей Игонен. Секунди по-късно Серкан Юсеин стреля от малък ъгъл, но стражът на Хебър внимаваше и отново се намеси.

В 69-ата минута Алекс Колев пусна страхотно извеждащо подаване към Диего Рапосо, който се озова очи в очи с вратаря на домакините, но се засуети и футболистите на Любослав Пенев се справиха с опасността.

Само минута по-късно като по чудо Крумовград не откри резултата. Гостите организираха добро нападение по десния фланг, при което кълбото бе центрирано към наказателното поле, а Алекс Колев изпревари защитник в зелено и стреля в гредата. Топката попадна в краката на Джунейт Али, който от близко разстояние направи по-трудното и не уцели опразнената вратата.

10 минути преди края на редовното време Али остави своя тим в намален състав, след като бе изгонен с втори жълт картон заради нарушение срещу Николас Пенев.

В 84-ата Пенев проби добре в наказателното поле на крумовградчани и извади топката към свой съотборник, който обаче бе изпреварен от Вячеслав Велев.

В последната минута Георги Николов бе изпуснат от защитата на Крумовград, но изстрелът му с глава не намери очертанията на вратата. В оставащото време домакините потърсиха победен гол, но такъв не падна и двата отбора си разделиха по една точка.

ХЕБЪР 0:0 КРУМОВГРАД

Стартови състави:

ХЕБЪР: 32. Матвей Игонен, 13. Архан Исуф, 5. Мартин Михайлов, 24. Лазар Марин (К), 27. Роберт Мазан, 8. Карлос Охене, 84. Стилиян Тисовски, 21. Марсел Канади, 14. Олексий Збун, 10. Ангел Бастунов, 9. Георги Николов;

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 3. Калоян Пехливанов, 72. Раян Сенхаджи, 91. Вячеслав Велев, 2. Джунейт Али, 44. Божидар Кацаров (К), 10. Серкан Юсеин, 30. Жак Пехливанов, 14. Даниел Миланович, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация