Пирин излъга Крумовград в Благоевград

00:00
Пирин излъга Крумовград в Благоевград

Пирин надигра с 1:0 Крумовград в мач от 10-ия кръг на efbet Лига и по този начин записа втора поредна победа в първенството. Венцислав Бенгюзов реализира дузпа в даденото от рефера продължение на първата част и по този начин осигури първи домакински успех на своите.

Той можеше и да се изплъзне на "орлетата", ако Александър Колев не бе изпуснал дузпа за гостите. И двете ситуации за 11-метров наказателен удар дойдоха след сигнал на ВАР арбитъра Георги Кабаков, тъй като първоначално Васил Минев ги подмина, но след преглед на видеата и известно колебание коригира първоначалните си решения.

Двубоят започна равностойно, а в 13-ата минута таранът на гостите Александър Колев пробва удар отдалеч, но секунди преди това топката отскочи от бабунка на лошия терен и поради тази причина шутът му излезе извън стадиона.

Първото чисто положение стана факт в 21-ата минута. Комано се пребори с двамата централни защитници на съперника и излезе очи в очи с Георгиев, но стражът на Крумовград спаси. Гостите отговориха подобаващо секунди по-късно. Василев засече с глава центриране отдясно, но Ковальов бе пласиран добре и улови.

В 32-ата минута вратарят на гостите Янко Георгииев се сдърпа с феновете на домакините. Те започнаха да скандират нецензурни реплики срещу бившия страж на "орлетата", а той не им остана длъжен и направи жест с три пръста.

И когато първото полувреме отиваше към своя край, ВАР арбитърът Георги Кабаков реши да се намеси. Той сигнализира на главния съдия Васил Минев, че трябва да отсъди дузпа за Пирин, тъй като Георгиев е застъпил Суда след игра с топката. След преглед на видеото и кратко колебание главният рефер посочи бялата точка, а Бенгюзов вкара със силен шут.

Втората част започна с игра предимно около центъра на терена и без опасни атаки към двете врати. Нещата се промениха в 63-ата минута. Тогава Рапосо центрира отляво, резервата Али изпревари играч на домакините и след удар с глава нацели напречната греда.

Шест минути по-късно Георгиев спаси шут на Тютюков извън наказателното поле.

В 76-ата минута Крумовград можеше да изравни, тъй като получи дузпа, но Ковальов спаси удара на Колев. Тя отново бе отсъдена след намесата на ВАР съдията Кабаков. В тази безобидна ситуация топката удари случайно в лакътя Йорданов след центриране отдясно, заради което Кабаков сигнализира на главния съдия да изгледа положението на видео.

Пропускът стъписа крумовградчани и ентусиазира публиката и игарчите на "орлетата", което даде импулс на домакините и те успяха да удържат крехката си преднина. 

ПИРИН - КРУМОВГРАД 1:0

1:0 Венцислав Бенгюзов 45'+2

ПИРИН: 12. Ковальов, 20. Суда, 4. Батас, 38. Дюлгеров, 6. Йорданов, 17. Тютюков, 73. Бенгюзов, 8. Семенив, 11. Тасев, 29. Бачев, 19. Комано;

КРУМОВГРАД: 1. Георгиев, 5. Шимич, 3. Пехливанов, 91. Велев, 11. Георгиев, 10. Юсеин, 44. Кацаров, 14. Миланович, 13. Рапосо, 9. Колев, 80. Василев;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация