Канело спечели битката с Чарло

10:35
Канело спечели битката с Чарло

Саул Канело Алварес (60-2-2) се завърна на ринг в "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас по подобаващ начин. Мексиканецът запази титлите си в супер-средна категория с успех с единодушно съдийско решение (119-108, 118-109, 118-109) над Джърмел Чарло (35-2-1). 

Най-силният момент за мексиканецът дойде в седмия рунд, когато прати в нокдаун Чарло с дясно кроше. През по-голямата част от двубоя той доминираше със силни удари и преса. 33-годишният боец не показа никакво уважение към ударите на Чарло и пое всеки един удар без да бъде разклатен.

"Никой не може да победи тази моя версия. Работих здраво, за да го раня в тялото. Чарло знае как да се движи из ринга, но аз се трудих здраво три месеца в планината - без семейството ми, без никого. Все още обичам бокса. Боксът е моят живот. Обичам този спорт и заради феновете ми", каза Канело непосредствено след битката.

"Ще ме видите през май отново. Не знам срещу кого. Не ме интересува", допълни хегемонът в супер-средна категория.

Ето как се разви битката:

Рунд 1: И двамата боксьори започват с прав гард. Първата минута изминава без нито един удар. Канело използва първия рунд, за да намери правилната дистанция за атака. Чарло открива битката с ляв прав. Мексиканецът започва да го пресира, но използва само ляво кроше до последната минута на първата част. В последните тридесет секунди шампионът в супер-средна категория включи в игра и дясното си кроше.

Рунд 2: Втората част започва със същото темпо като първата. Алварес атакува с ляв прав и дясно кроше, но комбинацията попада в ръкавиците на съперника му. Джермел Чарло пуска десен прав и ъперкът в тялото за първи път в срещата. Съдията прави забележка за клинч на два пъти, тъй като боксьорите започват да скъсяват дистанцията по-често. Интензитетът на двубоя постепенно се вдига. Канело притиска Чарло към въжетата и пласира силен ляв ъперкът в черния дроб, а след това и дясно кроше в тялото.

Рунд 3: Чарло е притиснат от Канело и отново се стига до клинч. Боксьорът от Хюстън се движи в страни и назад, докато Канело пристъпва на цял крак към него и го загражда. Първата минута минава без чисти удари. За пореден път американецът се навежда с главата напред, за да се защити от атаките на Алварес.

Рунд 4: 33-годишният боксьор от Гуадалахара усилва натиска, а Чарло предимно се защитава. Шампионът в категория до 70 килограма не допуска много чисти удари, но си личи, че защитата му започва да се пропуква. Канело успява да загради съперника си и да го държи пред себе си. Комбинациите глава-тяло стават все по-успешни за хегемона в супер-средна категория.

Рунд 5: Чарло открива петата част с бързи и точни удари с предната ръка. Канело отговаря с ляво кроше. Движението с краката на американецът става по-мудно и Алварес започа да го настига все по-често.Силно дясно кроше в средата на рунда попада в брадата на боксьора от Хюстън, но той не помръдва. 33-годишният боксьор, който се качва две категории, за да се боксира с Канело, показва добра поносимост към тежките удари на мексиканеца. Чарло вкарва силно ляво кроше 20 секунди преди края на рунда и Алварес се втурва в атака, но гонгът прозвънява точно тогава.

Рунд 6: Канело отдава повече респект на Чарло в този рунд и не атакува толкова стремглаво. Американецът "се събужда" и започва да пуска удари по-смело. Алварес усилва пресата, но по-голямата част от ударите му попадат в ръкавиците на Чарло. Публиката скандира името на мексиканеца, за да го окуражи, но това не помага за точноста на ударите му. Все пак мексиканецът завършва рунда по-добре с удари в трупа на Чарло, който бе притиснат с гръб към въжетата.

Рунд 7: Чарло допусна силен десен прав и пада в нокдаун една минута след началото на рунда. Той се изправя преди края на отброяването, но очевидно е разклатен. Алварес се хвърля в атака, но подбира ударите си умело. Американецът използва умело клинча, за да се предпази от връхлитащите го тежки крошета от Канело. Боецът от Хюстън показва сърце на шампион и оцелява до края на рунда.

Рунд 8: Чарло започва да използва предната си ръка отново. Канело се опитва да го загради за пореден път на въжетата. Американецът пуска повече удари в тази част, а когато е притиснат на въжетата, се вкопчва в клинч. Ударите на шампиона при 70-килограмовите изглежда не притесняват по никакъв начин Канело, който продължава да върви напред и да хвърля удати с всичка сила. И тази част завършва с доминация на мексиканеца.

Рунд 9: Първата минута на този рунд минава предимно в дебнене. Канело пласира първи ъперкът в черния дроб на съперника си. Мексиканецът си дава почивка да края на рунда и предимно защитава атаките на Чарло. Боксьорът от Гуадалахара има комфортна преднина в съдийските карти, но все пак пуска няколко комбинации в края на рунда.

Рунд 10: Канело не показва умора и "натиска газта" още повече в десетия рунд. Чарло се защитава в първите 90 секунди, но силно ляво кроше все пак попада в брадата му. В края на рунда Чарло връща жеста със силно ляво кроше от негоева страна, но това не е достатъчно да му спечели рунда.

Рунд 11: Треньорът на Чарло, Дерек Джеймс, се опитва да настърви възпитаникът си да играе за нокаут. Въпреки това, отново Канело е по-активният в началото на рунда. Той пласира мощно дясно кроше, но веднага след това американецът предизвиква клинч. Дясната ръка на Канело е изключително точна през този рунд. Мексиканецът показва отлична подготовка и самообладание на ринг. Нито за секунда не показа умора до гонга.

Рунд 12: Кнаело продължи да атакува със силни крошета в тялото и главата на Чарло. Мексиканецът дори започна да сваля ръцете си в последните 45 скунди на битката. Чарло така и не намираше смелост да се хвърли в атака с всички сили.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация