Фрозиноне и Фиорентина не намериха начин да излъчат победител в двубоя им

00:00
Фрозиноне и Фиорентина не намериха начин да излъчат победител в двубоя им

Фрозиноне и Фиорентина завършиха 1:1 в мач от 6-тия кръг на Серия “А”. Николас Гонсалес откри резултата за “виолетовите” в 19-ата минута, но Матиас Соуле възстанови равенството в 70-ата минута. Гостите могат да съжаляват, тъй като имаха повече шансове за гол, но не успяха да се възползват от тях.

Още от самото начало на срещата Фиорентина упражни натиск, като в 4-тата минута Мбала Нзола се възползва от грешка на бранителя на домакините Мемех Калеб Околи, отне му топката и стреля, но вратарят на Фрозиноне Стефано Турати успя да избие в корнер. Отново анголският нападател на “Виола” имаше добра възможност в 14-ата минута, но шутът му бе блокиран. В следващата минута Фрозиноне на свой ред имаше  опасна ситуация след индивидуален рейд на Матиас Соуле, но пасът му бе избит. В 17-ата минута пък Рикардо Сотил се озова очи в очи с Турати, но в последния момент се подхлъзна и стреля в ръцете му.

Добрите ситуации за “виолетовите” продължиха, като минута по-късно опасен удар на Фабиано Паризи бе блокиран, а шутът на Николас Гонсалес бе неточен. По-добрата игра на Фиорентина обаче все пак се увенча с успех. В 20-ата минута Алфред Дънкан центрира отлично към Николас Гонсалес и аржентинецът откри резултата с майсторски удар с глава - 0:1. Фрозиноне опита да се върне в мача, но опасни удари в 29-ата минута на Матиас Соуле и Марко Брешанини бяха блокирани.  Фиорентина пък можеше да удвои аванса си в 42-рата минута, но шутът на Фабиано Паризи бе избит от Турати.

През втората част добрата игра на “виолетовите” продължи, като в 65-ата минута Никола Миленкович стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на Фрозиноне отново се намеси блестящо. Домакините отговориха три минути по-късно, когато Лука Мацители отправи страхотен далечен шут, но вратарят на Фиорентина Пиетро Терачано успя да избие в корнер. В 70-ата минута обаче стражът на “виолетовите” трябваше да извади топката от мрежата си. Резервата на Фрозиноне Джузепе Казо се включи добре отляво и центрира, топката не бе избита добре от бранителя на Фиорентина Майкъл Кайоде и попадна на главата на Матиас Соуле, който от непосредствена близост изравни с глава - 1:1! До края на мача гостите имаха ситуация в 85-ата минута, но ударът с глава на Антонин Барак отново се озова в ръцете на Турати и мачът приключи с равенство.

Така новаците от Фрозиноне продължават много доброто си представяне, като вече пет поредни мача са без загуба и са с 9 точки. Фиорентина пък записа три поредни срещи без поражение и са непосредствено пред днешния си съперник на 7-о място и с два пункта повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация