Арда видя сметката на Крумовград за едно полувреме

21:10
Арда видя сметката на Крумовград за едно полувреме

Арда се наложи с 3:1 като гост на Крумовград в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. Тимът от Кърджали изигра много силно първо полувреме, в което вкара и трите си попадения само за първите 30 минути. Защитникът Джелал Хюсеинов откри в 4-ата минута, а в 17-ата Преслав Боруков удвои. След точно половин час игра Умар Сако вкара трети гол, а Диего Рапосо намали резултата в 62-ата минута, след като се възползва от грешка на Лъчезар Котев. Това бе четвърти пореден успех за тима на Александър Тунчев, който се доближава на три точки от третата позиция.

Двубоят стартира остро и още във 2-ата минута Александър Георгиев се оказа на добра позиция, но ударът му излезе в аут. Веднага след това вратарят на Крумовград трябваше да се намесва след изстрел от близка дистанция.

В 4-ата минута обаче резултатът бе открит. След изпълнение на корнер топката стигна до Абубакар Тунгара, който стреля, но топката се отклони от защитник на домакините. Така тя дойде удобна на Джелал Хюсеинов, който от близка дистанция подложи крак и вкара - 0:1.

След няколко по-спокойни минути, в които не се създадоха положения, дойде 17-ата, когато Арда нанесе втория си удар в двубоя. Станислав Иванов получи отдясно, напредна по крилото и пусна пас към центъра на наказателното поле. Там Серкан Юсеин не се справи добре, което позволи на Преслав Боруков да отнеме и да остане сам срещу Янко Георгиев. Нападателят на гостите не сбърка и с хубав удар направи резултата 0:2.

Крумовград отговори с шут на Александър Колев от далечна дистанция, но кълбото премина над напречната греда. В 28-ата минута отново централният нападател на домакините стреля с глава след центриране отляво, но Анатолий Господинов успя да улови.

В 30-ата минута обаче тимът от Кърджали сложи точка на спора. След центриране от ъглов удар Умар Сако изскочи от дълбочина и засече добре с глава, като оплете топката в мрежата на Крумовград за трети път - 0:3.

Малко по-късно двойно подаване между Александър Георгиев и Диего Рапосо завърши с шут от воле на българина, но Господинов внимаваше и изби в корнер. До края на полувремето повече интересни положения нямаше и така гостите се оттеглиха с комфортен аванс на почивката. 

Второто полувреме започна с добра ситуация за гостите. Станислав Иванов пусна извеждащо подаване към Абубакар Тунгара, а той от малък ъгъл стреля, но не намери очертанията на вратата. В 60-ата минута Джунейт Али шутира опасно към вратата на Арда, но отново в аут.

Две минути по-късно обаче домакините все пак успяха да върнат едно попадение. Лъчезар Котев получи подаване точно пред собственото си наказателно поле, но сбърка с паса си и предостави топката на Диего Рапосо. Футболистът на Крумовград само това чакаше и сам срещу вратаря реализира за 1:3.

В 65-ата минута Тонислав Йорданов остана на чиста позиция сам срещу Янко Георгиев, но ударът му не се оказа достатъчно точен и топката излезе в аут. В следващите минути темпото поспадна, а следващата интересна ситуация бе десетина минути преди края. Тогава Тонислав Йорданов стреля много опасно от пряк свободен удар, но Янко Георгиев изби. 

С тази победа Арда събира в актива си 19 точки и поне временно застава на четвъртата позиция, на три точки зад третия Левски. Крумовград от своя страна е девети с 13 пункта, на три от опасната зона.

КРУМОВГРАД 1:3 АРДА

0:1 Джелал Хюсеинов (4)
0:2 Преслав Боруков (17)
0:3 Умар Сако (30)
1:3 Диего Рапосо (62)

Стартови състави:

Крумовград: 1. Янко Георгиев, 5. Матей Шимич, 3. Калоян Пехливанов, 91. Вячеслав Велев, 11. Александър Георгиев, 10. Серкан Юсеин, 14. Даниел Миланович, 2. Джунает Али, 30. Жак Пехливанов, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев;

Арда: 1. Анатолий Господинов, 3. Умар Сако, 18. Джелал Хюсеинов, 20. Деян Лозев, 11. Мартин Стойчев, 21. Радослав Цонев, 80. Лъчезар Котев, 7. Абубакар Тунгара, 99. Станислав Иванов, 17. Иван Коконов, 9. Преслав Боруков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация