Борбен Крумовград взе точка от гранда Левски

22:13
Борбен Крумовград взе точка от гранда Левски

Сериозна издънка направи мечтаещият за титлата на България Левски. Отборът на Николай Костов прекъсна победната си серия в efbet Лига, като изпусна победата на “Коматево” във визитата на Крумовград. “Сините” завършиха 2:2 с новака Крумовград в първия официален мач между двата клуба в историята. Тимът от столицата, които допусна малко куриозен гол на Димитър Тонев в 21-ата минута, бързо постигна обрат и още до 32-ата минута водеше в резултата след попадения на Цунами (27) и Рикардиньо (32). Левскарите обаче така и не успяха да задържат или увеличат преднината си, като накрая юношата на клуба Алекс Колев се възползва от грешка на Жереми Петрис и донесе точката на дебютантите в елита.

Двубоят е първи в историята между двата клуба в професионалния футбол. Футболистите на Николай Костов пристигнаха на "Коматево" със серия от три поредни победи, в които тимът не е допуснал гол. В последния мач "сините" постигнаха успех с 2:0 над Пирин (Благоевград). Този резултат изкачи състава до третото място с актив от 15 точки, но и два мача по-малко от Локомотив (Пловдив) и Черно море.

От друга страна Крумовград загуби в последния кръг с 0:4 от Локомотив (Пловдив). Преди този двубой обаче новакът в шампионата бе в серия от три победи. След тези резултати играчите на Крумовград се намират на девета позиция с 12 пункта.

Треньорът на домакините Неманя Миланович направи само една промяна от поражението с 0:4 от “смърфовете”. Димитър Тонев започна вместо Патрик Луан. Вратар бе Янко Георгиев, а Вячеслав Велев, Матей Шимич,Калоян Пехливанов, Александър Георгиев бяха в защита. Божидар Кацаров и Серкан Юсеин бяха дефанзивните полузащитници, докато Димитър Тонев, Даниел Миланович, Диего Рапосо  и Александър Колев действаха в атака.

Наставникът на гостите направи четири промени от победата с 2:0 над "орлетата" преди няколко дни. Пламен Андреев, Хосе Кордоба, Асен Митков и капитанът Андриан Краев се завърнаха в стартовите 11. Те замениха Николай Михайлов, Келиан ван дер Каап, Дарлан Мендеш и Асими Фадига. 

Пред младия вратар Андреев в защита бяха Жереми Петрис, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба и Цунами. Краев и Митков бяха опорните хлафове, а Роналдо, Джавад Ел Джемили и Уелтон помагаха на Рикардиньо в предни позиции.

На лошия терен на базата на Ботев (Пловдив) гостите взеха инициативата, но без да създават чисти положения. Изненадващо домакините излязоха напред в резултата в 21-ата минута, когато юношата на “канарчетата” Тонев бе точен. Той стреля от над 22 метра, топката рикошира в друг бивш играч на “жълто-черните” Кристиан Димитров и се удари в гредата пред безпомощния Андреев и спря в мрежата на гостите.

Гостуващият тим, който играеше с втория си жълт екип, обаче бързо възстанови равенството. Това се случи в 27-ата минута, когато Цунами засече с глава центриране от корнер и не остави шансове на Янко Георгиев. Попадението е четвърто в кариерата на левия защитник със синята фланелка, както и негово първо от 13 месеца.

Само пет минути по-късно Левски стигна до пълен обрат, а отново Цунами бе замесен, но този път с асистенция, която изведе Рикардиньо в добра позиция. Деветката на столичани стреля с левия крак и прати топката зад гърба на Георгиев за втори път в мача.

В 38-ата минута Ел Джемили стреля от фал, но Георгиев изби на голлинията. На контраатака в 43-ата минута столичани пропуснаха да вкарат трети гол, тъй като изстрелът на Роналдо бе блокиран от защитник.

Втората част започна по-активно за Крумовград, като в рамките на няколко минути Андреев трябваше да се намесва два пъти. Първият път не бе затруднен особено много от Велев в 50-ата минута, но малко. след това вратарят трябваше да показва рефлекс след шут на Юсеин от 16 метра.

Последва голям пропуск на Ел Джемили, който пропусна на празна врата, въпреки че след това Георги Давидов отсъди нарушение в атака на Роналдо. Уелтон също напредна в 60-ата минута в наказателното поле, но вместо да шутира се забави и Георгиев излезе и улови.

Мачът си вървеше равностойно, като Левски не правеха много, за да реализират трети гол, но не правиха и достатъчно, за да не допуснат и това се случи. В 75-ата минута Алекс Колев пое топката в наказателното поле и бе оставен да се обърна от Петрис, след което стреля и съответно изравни за 2:2. Юношата на 26-кратните шампиони не отпразнува попадението си, което е негово четвърто за сезона.

КРУМОВГРАД 2:2 ЛЕВСКИ

1:0 Тонев 21'
1:1 Цунами 27'
1:2 Рикардиньо 32'
2:2 Колев 75'

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 3. Калоян Пехливанов, 11. Александър Георгиев, 44. Божидар Кацаров, 10. Серкан Юсеин, 23. Димитър Тонев, 14. Даниел Миланович, 13. Диего Рапосо, 9. Александър Колев;

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 6. Цунами, 7. Роналдо, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 17. Уелтон, 33. Хосе Кордоба, 50, Кристиан Димитров;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация