Ибака: Аз съм роден победител, така че това е причината да бъда тук

15:25
Ибака: Аз съм роден победител, така че това е причината да бъда тук

Серж Ибака се превърна в едно от големите имена на световния баскетбол, което направи трансфер от НБА в Евролигата. Шампионът в най-силната лига от 2019-а премина в редиците на Байерн Мюнхен, след като изкара неуспешен сезон в Милуоки Бъкс, където през голяма част от времето стоеше на пейката.

“Аз съм роден победител, така че това е причината да бъда тук. Не можех да остана в Щатите и да чакам някой да ме вземе, за да ме сложи на пейката. Не искам да се постъпва така с мен. Чувствам, че все още имам какво да дам на баскетбола и искам да играя на високо ниво и да печеля. Когато осъзная, че повече не мога да съм полезен, ще се пенсионирам. Тук съм, за да помогна на отбора на и извън паркета и да давам добър пример на младите момчета.

Животът е повече от просто баскетбол. В този период, в който се намирам сега, е важно да знам накъде отивам. Искам да съм сигурен, че ще работя заедно с точния човек и това е Пабло Ласо. Обожавам неговия стил. Когато той ми се обади, аз се нуждаех от малко време, за да помисля. Все пак не съм имал някакви съображения относно стила му на игра. Искам да се забавлявам”, заяви Ибака на представянето си в Мюнхен.

34-годишният център бе един от лидерите на младия отбор на Оклахома Сити Тъндър в началото на миналото десетилетие, заедно с Кевин Дюрант, Ръсел Уестбрук и Джеймс Хардън. Конгоанецът с испански паспорт прекара седем години при “гръмотевиците”, а след това игра за Орландо, Торонто, ЛА Клипърс и Милуоки. Испанският национал взе участие в 919 двубоя в редовния сезон на НБА, в които постигаше средно по 12.0 точки, 7.1 борби и 1.9 чадъра.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация