Лудогорец помете словаци в първия си мач в групите на Лигата на конференциите

23:09
Лудогорец помете словаци в първия си мач в групите на Лигата на конференциите

Лудогорец започна по отличен начин участието си в Група “H” на Лигата на конференциите. “Орлите” победих с 4:0 словашкия Спартак Търнава в първия си мач от фазата. Попаденията паднаха в началото на втората част, като първо Иван Йорданов откри, а след това Якуб Пьотровски заби два гола, за да подпечата успеха на българите. В края на мача пък резервата Руан Секо оформи разгрома.

В другия мач от групата Фенербахче победи с 3:1 датския Нордселанд. Така разградчани оглавиха подреждането след първия ден на надпреварата. Спартак по никакъв начин не успя да затрудни Лудогорец и въпреки че успяха да задържат нулевото равенство до почивката, не показаха, че имат идея как да не загубят в Североизточна България.

Наставникът на “орлите” Ивайло Петев заложи на вратата на Симон Слуга и пред него в защита Аслак Фон Витри, Сонко Сундберг, Оливие Вердон и Франсиско Гомес. В халфовата линия бяха Иван Йорданов, Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш. В предни позиции действаха Матиас Тисера, подпомаган по двете крила от Бърнард Текпетей и Кайо Видал.

За гостите на резервната скамейка остана бившият футболист на Левски Роман Прохазка, който се появи след почивката. За сметка на това бившият играч на Пирин Кристиан Кощърна бе титуляр за словаците.

Лудогорец започна по-активно срещата, като наложи натиск в половината на съперника. Първата опасност дойде обаче чак в 19-ата минута, когато Текпетей се освободи от защитник и стреля, но вратарят Доминик Такач спаси удара му.

В следващите минути играта се изравни и гостите погледнаха по-смело към вратата на Слуга, но с изключение на един удар с глава на Себастиан Коша, който бе спасен от вратаря, други опасности нямаше.

Малко преди почивката силен шут на Гонсалвеш мина покрай вратата, с което приключиха и интересните ситуации през първото полувреме. 

Веднага след подновяването на играта обаче Лудогорец поведе. Иван Йорданов стреля отлично с левия крак извън наказателното поле и откри.

Съвсем скоро домакините удвоиха. Тисера потърси удар, но това се оказа отлична асистенция за Пьотровски, който само подложи крака си, за да удвои.

В 63-ата минута отново полякът реализира трето попадение за българите. Халфът вкара с прецизен удар от дистанция, който не остави шанс на вратаря.

Последваха по-спокойни минути, в които Лудогорец контролираше мача и не допусна гостите да застрашат особено много вратата на Слуга. В самия край на мача пък с последното действие на терена домакините отбелязаха и четвърти гол. Удар на Пьотровски бе избит от вратаря и последва технична добавка на Руан, който оформи крайното 4:0.

ЛУДОГОРЕЦ 4:0 СПАРТАК ТЪРНАВА

1:0 Йорданов 47'
2:0 Пьотровски 51'
3:0 Пьоторвски 63'
4:0 Руан 90'+1

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Слуга, 16. Фон Витри, 26. Сундберг, 24. Вердон, 17, Сон, 82. Йорданов, 6. Пьотровски, 8. Гонсалвеш, 37. Текпетей, 10. Тисера, 77. Видал;

СПАРТАК ТЪРНАВА: 71. Такач, 26. Коша, 4. Горосито, 24. Кощърна, 80. Желкович, 29. Микович, 18. Шулек, 25. Байнович, 27. Бернат, 97. Офори, 57. Дуриш;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация