Лудогорец започва участието си в груповата фаза на Лигата на конференциите

07:03
Лудогорец започва участието си в груповата фаза на Лигата на конференциите

Днес, от 19:45 часа, Лудогорец стартира груповата фаза на Лига на конференциите в домакинство срещу Спартак (Търнава). Мачът се очертава като един от най-важните за “орлите”, защото ако искат да се преборят за едно от първите две места, даващи право на участие в Европа и през пролетта, ще трябва да го спечелят. Поне на хартия това е най-приемливият противник, а другите два са Фенербахче и Нордселанд.

Българският шампион се представя на приливи и отливи от началото на сезона и често губи мачове и точки от по-непретенциозни тимове както в България, така и в Европа. Нагласата е да бъде избегнат подобен развой срещу словаците.

Футболистите на Ивайло Петев се представиха разочароващо и в домакинския двубой срещу Ботев (Пловдив) през уикенда, който завърши 2:2. И докато атаката на “орлите” се справя сравнително добре до момента, то не така стоят нещата в отбрана, където елементарните грешки често струват скъпо на отбора. Така бе и срещу “канарчетата”.

Поради тази причина очакванията са, че треньорът Ивайло Петев ще предприеме известни промени за днешното домакинство. Сонко Сундберг, който пропусна последния шампионатен мач заради лека травма, би трябвало да попадне в титулярния състав за сметка на Вердон или Русо. На левия бек ще започне Сон, тъй като Хайстер е с травма.

Гонзалвеш или Иван Йорданов пък ще заменят Педро Нареси в невралгичната за отбора средна зона.

В групата няма да са Рик Джонатан и Пластун, които останаха без картотеки за Европа.

Що се касае до гостите от Словакия, те също не са в оптимално състояние, а към този момент са на 7-мо място в местното първенство. За сметка на това се представят доста силно в Европа, където успяха да отстранят Лех (Познан) и Днипро. Най-разпознаваемият им футболист за българските фенове е Роман Прохазка. Халфът игра дълги години в Левски, превръщайки се в любимец на “сините” фенове.

 

ЛУДОГОРЕЦ - СПАРТАК ТЪРНАВА

Очаквани стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Слуга; Фон Витри, Сундберг, Вердон, Сон; Пьотровски, Нареси; Текпетей, И. Йорданов, С. Делев; Р. Секо;

СПАРТАК ТЪРНАВА (4-3-3): Такач; Микович, Кощърна, Щетина, Коза; Желкович, Прохазка, Офори; Азанго, Джуриш, Баинович;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация