Турция уволни селекционера си след издънката срещу Армения

18:50
Турция уволни селекционера си след издънката срещу Армения

От Турската футболна федерация официално обявиха уволнението на националния селекционер Щефан Кунц. Оттам му благодариха за свършената от него работа и му пожелаха бъдещи успехи.

60-годишният германски специалист пое националния тим на Турция преди точно две години, като договорът му щеше да изтече през следващото лято. Според информациите в южната ни съседка обаче Кунц се е скарал с играчите, което е довело до преждевременното му напускане. Така той си тръгва с 12 победи, 3 равенства и 5 загуби начело на селекцията, като я оставя на второ място в нейната квалификационна група за Евро 2024.

От федерацията вече са избрали следващия селекционер, който ще бъде обявен съвсем скоро, както съобщават Фабрицио Романо и Николо Скира. Става въпрос за италианския наставник Винченцо Монтела, който ще подпише тригодишен договор. Той беше избран да наследи Кунц, въпреки че за поста бяха спрягани редица имена, сред които тези на Йоахим Льов, Фатих Терим, Абдула Авчъ и Серген Ялчин. Бившият треньор на Рома, Катаня, Фиорентина, Сампдория, Милан и Севиля добре познава турския футбол, тъй като доскоро водеше местния Адана Демирспор в продължение на близо две години. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация