Без попадения в мача между Милан и Нюкасъл

21:53
Без попадения в мача между Милан и Нюкасъл

Полуфиналистът от миналото издание на Шампионската лига Милан започна с разочароващ резултат участието си в турнира през този сезон, след като завърши наравно 0:0 срещу гостуващия Нюкасъл в двубой от група F. “Росонерите” изиграха много силно първо полувреме, но не вкараха нито един от своите 15 удара преди почивката. През втората част те продължиха да доминират, но така и не стигнаха до победен гол. С основна заслуга за сухата мрежа на “свраките” е техният вратар Ник Поуп, който през първите 20 минути на срещата направи цели шест спасявания. Това беше първи мач за английския клуб в ШЛ от 20 години насам.

Както се очакваше, Стефано Пиоли предприе три промени в стартовия си състав след тежката загуба с 1:5 в дербито с Интер. Фикайо Томори се завърна в центъра на отбраната, заменяйки Симон Кяер. Този път Тижани Райндерс стартира на пейката и така Томазо Побега получи шанс за изява. Новото попълнение Самуел Чуквуезе за първи път беше титуляр за сметка на Кристиан Пулишич. Така той помагаше в атака на Рафаел Леао и Оливие Жиру. 

В състава на гостите най-интересно е включването на бившия халф на “росонерите” Сандро Тонали, който се възстанови навреме от своята контузия. Също така впечатление прави решението на Еди Хау да предпочете Джейкъб Мърфи пред Мигел Алмирон. Другите двама в нападението на “свраките” са Антъни Гордън и Александър Исак.

В минутите преди първия съдийски сигнал зрителите на стадиона участваха в страхотна хореография, която обхвана и четирите трибуни на "Сан Сиро". Сред присъстващите на двубоя е и доскорошният нападател на домакините Златан Ибрахимович. Също така точно преди началото на мача беше почетена паметта на загиналите при земетресението в Мароко и наводненията в Либия. 

В четвъртата минута Леао пробва далечен шут, който завърши в обятията на Ник Поуп. В 13-ата минута изстрел на Побега затрудни доста повече вратаря, който все пак изби топката. Атаката на "росонерите" обаче продължи и така секунди по-късно английският национал трябваше да се намеси и при удар с глава на Чуквуезе. Малко след това Жиру се опита да накаже грешка именно на стража, но той се реваншира за нея, избивайки топката в корнер. При последвалото му изпълнение Рубен Лофтъс-Чийк не успя да се разпише с глава. В 18-ата минута Раде Крунич също опита мерника си от дистанция, но Поуп се справи и с този удар. При последвалото центриране Тео Ернандес беше на път да вкара с глава, но вратарят изби топката в нов корнер, след който Лофтъс-Чийк стреля неточно. Секунди по-късно халфът се отчете с нов пропуск. 

Последва затишие в играта на "росонерите", което беше нарушено в 32-рата минута, когато Жиру не намери целта с удар отблизо. Малко след това тимът организира нова опасна атака, при която на Дан Бърн му се наложи да изчисти топката преди тя да премине голлинията след шут на Побега. В 37-ата минута дойде поредният пропилян шанс за Милан, като в този случай Чуквуезе отправи неточен удар с глава. Четири минути по-късно пред Мърфи се откри първото голово положение за гостите в мача, но ударът му се оказа несполучлив.

Втората част започна с пропуски именно на Мърфи и появилия се на почивката Алесандро Флоренци. В 64-тата минута друга резерва - Тижани Райндерс, също стреля, но с това прати топката право в ръцете на Поуп. Десет минути по-късно Леао засече с глава центриране на Флоренци, но след удара му топката прелетя над вратата. В 81-вата минута дойде поредното разочарование за "росонерите" тази вечер, след като Майк Менян беше принудително заменен заради мускулна травма. Малко преди това поради същата причина терена напусна и Лофтъс-Чийк. В 88-ата минута Жиру стреля след контраатака на домакините, но Поуп успя да улови топката. В добавеното време Райндерс и Шон Лонгстаф не успяха да отбележат победно попадение за своите отбори и така те трябваше да се задоволят само с реми.

МИЛАН - НЮКАСЪЛ 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация