Време е за първите двубои от груповата фаза в Шампионската лига

06:44
Време е за първите двубои от груповата фаза в Шампионската лига

Тази вечер започва същинската част от Шампионската лига. Днес ще се изиграят първите 8 мача от груповата фаза на най-силния клубен турнир. Още в първия кръг има и някои изключително любопитни сблъсъци, които ще приковат вниманието на феновете.


Програмата традиционно започва с две срещи в 19:45 часа. Единият от тях е повече от любопитен. На "Сан Сиро" Милан посреща Нюкасъл. "Росонерите" ще опитат да се отърсят от тежкото поражение от Интер (1:5) през уикенда. За "свраките" пък това е своеобразно завръщане в турнира след дълго отсъствие и англичаните ще искат да се докажат на всяка цена.


Другият ранен двубой противопоставя Йънг Бойс и РБ Лайпциг. Германците са изявен фаворит, но гостуванията в Швейцария никога не са лесни.


В късните мачове е още по-интересно. Шампионът Манчестър Сити стартира защитата на титлата си. Възпитаниците на Джосеп Гуардиола приемат балканския гранд Цървена звезда. "Гражданите" разчитат на лесен и изразителен успех, но "звездашите" винаги се хвърлят здраво и ще опитат да поднесат сензация на "Етихад".


Любопитно ще е и в Париж, където шампионът на Франция ПСЖ приема Борусия (Дортмунд). Имайки предвид, че това е сблъсък от една от най-оспорваните групи - група "F", всеки ще иска да запише добър резултат, който ще бъде от изключително ценен.


Не може да подминем и сблъсъкът между Лацио и Атлетико Мадрид. На "Олимпико" ще ври и кипи, а всеки ще търси трите точки. Имайки предвид, че двата тима се водят фаворити в група "Е", този двубой може да е от голямо значение за крайното класиране и битката за първите места.


Другата среща от тази група също привлича вниманието. Фейенорд приема Селтик на "Де Кайп" в мач, който може да предложи доста емоции.


Шампионът на Испания Барселона пък има наглед лесно домакинство на Антверп. Каталунците не могат да си позволят друго освен победа в този мач, но белгийците са коварен опонент, който може да поднесе изненада, ако бъде подценен.


Накрая, но не и на последно място, е срещата между Шахтьор (Донецк) и Порто. Тук като че ли фаворит е португалският тим, имайки предвид, че и украинците не могат да домакинстват на свой терен, а играят на "Фолкспаркщадион" в Хамбург. Те обаче са пределно мобилизирани и ще се опитат да се докажат в турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация