Слабото представяне на Челси продължи и срещу Борнемут (видео)

20:45
Слабото представяне на Челси продължи и срещу Борнемут (видео)

Челси завърши наравно 0:0 в гостуването си на АФК Борнемут в мач от петия кръг на Премиър лийг. По този начин “сините” продължават да имат само една единствена победа от началото на сезона в първенството и едва пет спечелени точки, които ги пращат в долната половина на таблицата. Подобно е и положението на “черешките”, които дори още нямат успех от началото на новата кампания. Двата отбора имаха доста добри положения на своите сметки, но показаха сериозно безсилие в предни позиции, когато трябваше да се намери човек, който да реализира. Това бе и първо нулето равенство в първенството на Англия през този сезон.

Възпитаниците на Маурисио Почетино започнаха изключително остро двубоя и още в първите две минути те създадоха толкова добри възможности за попадение, особено при втората, когато Михайло Мудрик навлезе отляво и центрира, но топката е отклони от тялото на Конър Галахър и мина над вратата. В 11-ата минута носещият капитанската лента за “сините” в този двубой Конър Галахър бе изведен отлично зад гърба на защитата Рахийм Стърлинг, но крилото не уцели добре топката и я прати покрай вратата. В 12-ата минута Нико Джаксън пък получи от Мудрик, напредна няколко крачки и стреля силно, но кълбото се отрази в десния стълб на Нето.

Домакините отговориха с изключително бързо изпълнение на фал, което изненада отбраната на Челси, топката достигна до Данго Уатара, който се оказа очи в очи с Робърт Санчес, но бившият страж на Брайтън се намеси отлично и спаси.

Лондончани отново обсадиха наказателното поле на противника и в 22-ата минута Рахийм Стърлинг премина без проблеми покрай Милош Керкез и центрира, но бранител блокира успоредното му подаване. Малко след това и десният бек Мало Густо повтори упражението, но този път нямаше кой да стреля. Футболистите на Челси направиха нов голям пропуск в 33-ата минута, когато този път топката бе доставена отляво, стигна до Конър Галахър около точката за дузпа, халфът не бе пресират достатъчно бързо, получи достатъчно време и стреля, но Нето все пак успя да отрази неговия опит.

Челси бе за пореден път изключително близо до попадението в 48-ата минута, когато този път Стърлинг стреля отлично от фал, топката срещна сглобката на вратата, топката тупна на голлинията зад Нето и отиде встрани, където бе посрещната от Леви Колуил, който я прати в мрежата. Страничният съдия обаче не се поколеба и веднага посочи, че бранителят е бил в засада.

Между 55-ата и 58-ата минута играчите на Борнемут сякаш вдигнаха оборотите и в рамките на няколко минути създадоха напрежение около пеналта на лондончани. В този период Доминик Соланке и падна в наказателното поле в един момент, но призивите му да бъде отсъдена дузпа в полза на “черешките” бяха подминати от Дейвид Куут.

Отново Ливай Колуил изненадващо бе съвсем близо до попадение в полза на гостите в 63-ата минута, когато за пореден път отбраната на Борнемут не можа да се справи достатъчно бързо с изчистването на една топка, но в крайна сметка след няколко поредни рикошета тя все пак бе изритана извън пеналта.

В 75-ата минута появилият се от скамейката Джъстин Клуиверт пое кълбото и започна да пробива много опасно, което доведе до нарушение на Аксел Дисаси почти на самата граница на наказателното поле. Зад топката застана Филип Билинг и стреля много опасно, но топката рикошира в тялото на бранител на “сините” и отиде в корнер. Това бе първи ъглов удар за домакините в двубоя. Още в следващата атака възпитаниците на Андони Ираола отново можеха да стигнат до гол, но ударът на Доминик Солянке бе спасен от Роберт Санчес.

В 82-ата минута пък Бен Чилуел центрира хубаво от левия фланг, но Никлас Джаксън засече слабо от добра позиция, сякаш не очакваше, че топката ще стигне до него, което даде възможност на Нето да спаси. В 85-ата минута нова добра атака на Челси доведе до възможност за Кол Палмър, но и неговият опит се оказа слаб и бе спасен. В тези минути двата отбора редуваха много опасни атаки към всяка от двете врати, а отбраните изглеждаха сякаш напълно неподготвени за стихийния натиск на двата тима на терена, но до попадение така и не се стигна.

По този начин Челси продължава да има само една единствена победа и се намира на 14-ото място в класирането на Премиър лийг с едва 5 точки. Борнемут е в почти същото положение, но те все още дори нямат записан успех и са едно място по-надолу с три пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация