Ювентус наказа Лацио и оглави класирането (видео)

18:13
Ювентус наказа Лацио и оглави класирането (видео)

Ювентус затвърди добрите впечатления от началото на сезона с победа с 3:1 над Лацио в мач от 4-тия кръг на Калчото, с което вече има три успеха. И в този двубой високата си класа демонстрира нападателят Душан Влахович, който реализира два гола. Сръбският национал реализира първо в 10-ата минута, а в 26-ата съотборникът му Федерико Киеза удвои. Гостите намалиха чрез Луис Алберто в 64-тата, но само 120 секунди по-късно Влахович отново вдигна стадиона на крака - 3:1.

Така за втора поредна кампания Юве бележи три попадения на Лацио на своя стадион в мач от Серия “А”.

За столичани пък това е трета загуба до момента, а за тях ще става все по-трудно, защото през идната седмица стартират и участието си в Шампионската лига.

Титуляр за домакините е Федерико Киеза, който беше под въпрос заради травма, получена по време на тренировка на националния тим на Италия. Филип Костич получава шанс вляво, а Алекс Сандро е оставен на пейката.

“Орлите” от столицата очаквано започнаха с капитана си Чиро Имобиле на върха на атаката. Съотборникът му в “скуадра адзура” Матия Дзакани и Фелипе Андерсон ще му помагат по крилата.

Домакините започнаха по-силно и скоро поведоха в резултата. Това се случи в 10-ата минута, когато Влахович намери отлично топката с десния крак след подаване на Мануел Локатели - 1:0. Останаха съмнения, че по-рано в атаката кълбото беше напуснало терена при отиграване на Уестън Маккени, но ВАР отчете, че това не е било така. 

Съвсем малко не достигна на Юве да удвои аванса си в 14-тата, когато изстрел на Филип Костич под гредата принуди Иван Проведел да спасява. От последвалия корнер и Влахович пропусна с глава от няколко метра. 

След това Лацио веднага изнесе играта напред и стана по-активният отбор, принуждавайки "бианконерите" да се защитават. Така се стигна и до първия точен удар на гостите - в 25-ата минута чрез Даичи Камада. Шчесни обаче успя да избие в корнер. От последвалото центриране Алесандро Романьоли успя да засече спокойно, но и този път стражът на Юве се намеси отлично. 

Секунди по-късно играчите на Алегри нанесоха втория си удар, след като Киеза отбеляза за 2:0 с левия крак.

Както и след първото попадение, торинци се дръпнаха назад и приеха играта в своята половина, но без да допускат кой знае какви шансове за гол. 

На почивката Сари направи две промени в състава на Лацио, залагайки на дошлите от Юве Николо Ровела и Лука Пелегрини.

Второто полувреме започна с две възможности пред Рабио - и двете с глава, които Проведел отрази. Особено опасна беше втората ситуация в 49-ата минута. 

Последва по-силен период на Лацио и в 64-тата минута Луис Алберто намали изоставането с хубав далечен удар. Грешка тук допусна централният защитник на Юве Бремер, което позволи на "орлите" да овладеят топката. 

Отговорът на торинци беше светкавичен и само три минути по-късно разликата отново стана два гола, след като Влахович реализира ново красиво попадение - 3:1.

След това тимът на Лацио като че ли се предаде, защото не намери начин да затрудни домакините. В последните минути влезлият като смяна Тимъти Уеа пропусна да вкара още един гол за Юве на празна врата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация