Преговорите за нов селекционер на Германия вече започнаха

17:49
Преговорите за нов селекционер на Германия вече започнаха

Германската футболна федерация вече е осъществила контакт с агента на Юлиан Нагелсман, съобщава вестник “Билд”. Бившият треньор на Байерн (Мюнхен) поне за момента е смятан за фаворит за поста национален селекционер на Маншафта, след като Ханзи Флик бе освободен от поста. Неговото място временно бе заето от Руди Фьолер, който преди дни извоюва победа с 2:1 над Франция, но въпреки това той бе категоричен, че не желае да заема поста за дълго. 

Именно легендата Руди Фьолер, който в момента е отговорник за националните тимове, се е свързал с агента на Нагелсман, с когото са проведени първоначални преговори. “Билд” уточнява, че дори двете страни са разменили първоначални разговори за евентуална заплата на наставника. Нагелсман е без работа от началото на тази година, когато изненадващо бе заменен от Томас Тухел начело на Байерн. В началото на лятото бе вързван настойчиво с треньорския пост в Челси и Пари Сен Жермен, но така и не успя да се договори с някой от двата европейски гранда.

Още след мача с “петлите” Фьолер обеща Германия да има нов селекционер в следващите три седмици или преди прекъсването за международните двубои през октомври. Именно Бундестимът е домакин на следващото европейско първенство през следващото лято.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация