Шрьодер: Беше дълго приключение

21:06
Шрьодер: Беше дълго приключение

Денис Шрьодер изигра едно незабравимо световно първенство с екипа на Германия. Бундестимът победи Сърбия с 83:77 в големия финал в "Мол ъф Ейжа Арена" в Манила и вдигна трофея, а новото попълнение на Торонто Рапртърс стана MVP на Мондиала. Днес той също се справи блестящо с 28 точки.

Докато говореше за преживяното 29-годишният пойнт гард беше нападнат шеговито от ликуващите си съотборници по време на пресконференцията след мача. Това донесе усмивка на лицето му, като той разказваше с гордост за постигнатото.

"Беше дълго приключение. Опитвам да постигна това от вече 10 години, а сега се случва. Миналата година спечелихме бронза в Евробаскет, а сега дойдохме тук и спечелихме всичките си осем мача. Не е за вярване. Започнахме в края на юли, треньорът успя да ни направи колектив. 

Всичко това е една благословия - да мога да споделя щастието със съотборниците си, със семейството си, с децата и жена ми. 

На полувремето бяхме равни. Тогава треньорът дойде и ни каза, че трябва да ги спрем, да играем по-смело в защита, както направихме срещу САЩ. Точно това и сторихме. Спечелихме, защото бяхме единни. Успявахме да спираме опонентите си и да печелим борби. 

Бяхме в Окинава - нашият треньор дойде и ни попита какво искаме да постигнем. Всички казаха медал, а когато попита мен, аз му казах, че искам златото. Още тогава повярвах, защото съставът ни е единен, добри сме, имаме добра защита, специално е", каза новото МВП на Мондиала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация