Жорди Фернандес: Шей Гилджъс-Алекзандър е МВП на световното

16:13
Жорди Фернандес: Шей Гилджъс-Алекзандър е МВП на световното

Наставникът на Канада Жорди Фернандес поговори след победата над САЩ в битката за бронза от Световното първенство. "Кленовите листа" спечелиха със 127:118 в зала "Mall of Asia Arena" в Манила и направиха най-доброто си класиране на планетарния форум до този момент.

"Много съм горд от Дилън. Така изглежда, когато оставят Дилън Брукс да играе свободно. Не само в защитата - той и Лу Дорт са двама от най-добрите защитници на Световното първенство, но в атака също е изключително ефикасен. Днес беше неговият ден. 

Според мен Шей Гилджъс-Алекзандър също е невероятен - MVP на Световното. Това, което тези момчета направиха днес, очевидно не беше перфектно, но се учим и побеждаваме. Този отбор беше страхотен и специален, той е началото на нещо, което ще издържи дълго време. Всички 12 момчета дойдоха и тренираха здраво от 1 август насам. Те ставаха по-добри поне с по 1% процент всеки ден. Създадоха си идентичност, която ние показахме. 

Не беше перфектно, имайки предвид колко малко опит имаме във ФИБА, но показахме, че можем да сътворим невероятни неща. Благодаря Дилан, благодаря на всички, организацията, ръководството, страната, че ми се довери. Искам да благодаря на още двама човека - жена ми и Дейвид Блат - той е моят ангел и винаги е там за мен. Научих, че играчите в отбора на Канада са прекрасни хора и че ще ги взема във всеки мой отбор от този момент до края на кариерата си - всички тях", заяви испанецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация