Незабравима вечер за новия шампион Шон Стрикланд

15:59
Незабравима вечер за новия шампион Шон Стрикланд

Шон Стрикланд направи мача на живота си и вече е шампион на най-елитната ММА организация в света UFC в средна категория. Американецът спечели бтиката срещу Адесаня с единодушно съдийско решение и бе определен за нов властелин в дивизията на 84-килограмовите след пет рунда здрава битка. 

Адесаня отвори двубоя с няколко лоу кика и опит за ритник в главата. Стрикланд зае центъра на клетката и реагираше добре на тези атаки. Американецът показа добро движение с глава и блокове, за да се защити от атаките на шампиона.

Бившият носител на титлата залагаше на много финтове и движение в страни, за да обърка Стрикланд, но американецът показа увереност и дори усили натиска над Адесаня. 30 секунди преди края на първата част Стрикланд пласира тежко дясно кроше и прати в нокдаун Адесаня. 32-годишният боец се втурна в атака и засипа с удари съперника си, но Адесаня запази самообладание и оцеля до гонга.

Първата минута и половина на втората част премина без точни удари и от двамата бойци. Адесаня започна да сваля ръцете си още по-често и да примамва Стрикланд към него. В последните 90 секунди Адесаня плаира няколко силни лоу кика и десни крошета в трупа и главата на опонента му.

Ниското темпо на игра бе пренесено и в третия рунд. Адесаня се движеше около Стрикланд и се опитваше да отбелязва с по-малък обем от удари от обикновено. Американецът не помръдваше и преследваше съперника си неуморно из клетката. Две минути преди края на рунда Стрикланд пласира две тежки крошета в главата на новозеландеца с нигерийски корени, който държеше ръцете си прекалено ниско.

Стрикланд бе по-добрият в размените и в началото на четвъртата част. Адесаня изпитваше затруднения да намери целта. Бившият състезател на ГЛОРИ изглеждаше като бледо копие на себе си.

В петата част Адесаня бе притиснат от обстоятелствата и трябваше да гони нокаут, но отново нямаше сили и не успя да нанесе нужните точни удари, за да притесни Стрикланд. Новият шампион завърши битката с лавина от удари към Адесаня, който сякаш вече беше приел битката за загубена.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация