Българските "лъвове" не представляват никакъв дразнител за черногорската публика

15:56
Българските "лъвове" не представляват никакъв дразнител за черногорската публика

Националният отбор на България по футбол ще се опита да постигне първа победа в Европейските квалификации в група G по пътя към Германия 2024 при третото си гостуване в кампанията довечера в Черна гора. Не половината от квалификационния цикъл "лъвовете" имат две точки от четири мача, а Черна гора е с 5 с единствената си победа над България през месец март в Разград.

Футболната федерация на малката балканска страна пусна билетите в продажба в петък по обяд на касите на Спортен комплекс Мoрача, като най-евтино се влиза зад вратите – срещу 3 евро. Най-скъпите билети са за сектори С и D, които са по 12 евро. Феновете, които не са успели да си вземат пропуски, могат да го направят до самото начало на срещата, което е в 19:00 часа българско време.

Обособена българска агитка в някой от секторите не се очаква да има. Вероятно българската подкрепа от трибуните ще бъде малко над 100 човека, разположени във ВИП-сектора или близо до ложите.

До този момент обаче интересът и на местните не е никак голям. До вчера бяха продадени малко над 2 хиляди билета, според местни журналисти. С днешните покупки на пропуските реално би било стадионът да бъде изпълнен малко под половината от капацитета си или около 4 хиляди човека. Официално съоръжението в Подгорица има 11 050 места. Със сигурност обаче публиката ще бъде доста по-малко, на първо място заради частичните реновации, които се правят в някои сектори и в момента затворени за публика. Освен това и след равенството в Литва (четвъртък) и намаляването на шансовете за оставане в битката за високо класиране е логично фенският ентусиазъм да стихне. 

До момента двата отбора са играли седем пъти по между си, но интересното е, че българите в Подгорица винаги са завършвали при един и същи резултат – равенство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация