Георги Иванов потвърди, че на още един футболист от Германия ще бъде изваден български паспорт

15:52
Георги Иванов потвърди, че на още един футболист от Германия ще бъде изваден български паспорт

Очаквам отборът да излезе пределно мотивиран, ние нямаме друга алтернатива освен да искаме да победим. Това каза Георги Иванов пред камерата на БНТ часове преди мача на националния ни отбор с Черна гора от квалификациите за Евро 2024. Двубоят от група G на Градския стадион в Подгорица започва в 19:00 часа българско време. Също така Гонзо добави, че в скоро време футболист от Бундеслигата ще облече националната фланелка. Става въпрос за Фабиан Нюрнбергер.

"Агресията е едно от нещата, които трябва да има отбора. Ние нямаме тази класа да играем с лекота и да владеем топката, трябва да търсим тази агресия, да завършим бързо ситуациите, които имаме. Ние имаме млад отбор, но докато натрупат опита, трябва да компенсират с много тичане и с много борба", заяви още техническият директор на БФС в предаването "Арена спорт".

Според него България не е играла добре в контролната среща с Иран преди три дни, но се надява тимът ни да покаже своите истински възможности в мача довечера.

Иванов заяви още, че стадионът на Ботев Пд е перфектно място за футбол, но домакините трябва да направят някои промени в съоръжението. "Смятам, че Пловдив е добро място за националните отбори", заяви Иванов.

"Когато отпаднахме от Унгария ме питаха дали имаме шансове да се класираме или пак ще доиграваме, смятам, че ако България победи в следващите два мача, се връща в играта. Смятам, че България с този отбор, който има с млади футболисти, ще има изграден отбор за следващите 5-6 години", каза още Георги Иванов.

Той допълни, че от следващата година за България може да играе футболист, който в момента е титуляр в германската Бундеслига – Фабиан Нюрнбергер.

“След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Играе за Дармщат в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор”, заяви Гонзо.

Нюрнбергер е роден на 28 юли 1999 г. в Хамбург и започва с футбола в местния гранд Хамбургер. След това играе в школите на Айнтрахт Нордещед и Нийдендорфер. Започва професионалната си кариера в Нюрнберг през 2018 г., като първо играе за втория отбор. След това пробива в първия тим, където става основен играч и записва 106 мача във всички турнири, в които бележи 7 гола. Подвизава се в центъра или лявата зона на полузащитата. През това лято преминава в спечелилия промоция Дармщат със свободен трансфер. Титуляр е за тима и в трите досегашни срещи от сезона в Бундеслигата.

“Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14, 15, 16-годишни, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 3-4 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор”, допълни Георги Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация