Кръстаич: Ако ни се открие шанс за класиране, ще го използваме

20:03
Кръстаич: Ако ни се открие шанс за класиране, ще го използваме

Селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич даде пресконференция преди гостуването на "лъвовете" на Черна гора. Квалификацията за Евро 2024 е в неделя (10 септември) от 19:00 часа на Градския стадион в столицата Подгорица.

"Не сме доволни от първото полувреме срещу Иран, ние не делим мачовете на приятелски и такива за точки. Виждате, че има промяна при феновете - те бяха доста по-малко, когато аз дойдох. Отборът го заслужи това нещо. Нормално е да има турбуленция, млад отбор сме, очаквам утре да видя нужната реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре. Първият мач с Черна гора беше 50:50, можехме и да спечелим, допуснахме гол от наша грешка, очаквам труден мач. Вероятно ще има голямо напрежение при домакините, уважавам Черна гора, но вярвам в моите футболисти и съм сигурен, че ще вземем добър резултат утре. 

Дали ще играем по-офанзивно? Сега Черна гора е домакин и вероятно ще подходи по-офанзивно, ние имаме свой стил, те имат свой, ще видим утре какво ще се случи. Всеки отбор има свой план и със сигурност ще покаже това на терена. Балканците всички сме под еднакво напрежение, всичко бързо се забравя - при нас бързо се забрави добрата ни игра срещу Литва и че бяхме на пет секунди от победата срещу Сърбия, всичко при нас е на живот и смърт, не е добро решение да отиваме в крайности, дори когато говорим за спорт. Преживял съм всичко това и като футболист.

Единственият мач, в който не се представихме добре, беше срещу Унгария. Ако бяхме взели точките в другите мачове, всичко щеше да е цветя и рози, но по нашите географски ширини не се гледа играта. Търсим победата във всеки мач, но искам и да имаме свой изграден стил. Черна гора има добър отбор. Когато изтеглихме групата, казах, че Сърбия има най-добрият отбор в групата, но не най-добре организираният. Черна гора има опит. Имаме момчета, които не играят в отбора си. Преди мен се залагаше на момчета на 30-35 години, аз промених това. Надявам се и България да изплува по-нагоре в класирането, ако ни се открие шанс за класиране, ще го използваме. Чочев е известен на всички, до мен е едно младо момче, той играеше във Вердер, нормално е да има и такива млади момчета. Винаги се играе, колкото ти позволи противникът. Искам да променя агресията и концентрацията, която не беше на ниво в предишния мач. Ако е като срещу Иран, няма смисъл да излизаме въобще", каза Младен Кръстаич в Подгорица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация