Половин отбор контузени за Сърбия преди мача с България

20:15
Половин отбор контузени за Сърбия преди мача с България

Нападателят на Ювентус Душан Влахович пропуска мачовете на сръбския национален отбор през юни, съобщи селекционерът на "плавите" Драган Стойкович. Сърбите играят най-напред приятелски мач с Йордания във Виена на 16-и този месец, а четири дни по-късно гостуват в Разград.

Това е пореден удар за селекционера на сърбите Драган Стойкович, след като преди това отпаднаха Александър Митрович и Лука Йович. Мият Гачинович от гръцкия шампион АЕК също с травма. Така лазаретът на западните ни съседи се препълни, след като там са още Терзич, Велкович и Радонич.

От днес сръбският национален отбор се събра на лагер в базата в Стара Пазова, а Стойкович говори пред журналистите.

"Имаме някои персонални проблеми. Предстои ни много важен мач срещу България на 20 юни и това ни е приоритет. Не можем да използваме Митрович, който има проблем в стъпалото. Травмата датира от около 6 месеца и няма как, в някакъв момент се налага да излезе от строя и да се лекува", каза Стойкович.

"Проведохме дискусии и разбрахме, че този път няма да може да играе. Според мен хирургическата интервенция е възможна. Йович беше опериран днес, има счупен нос. Влахович също е извън отбора поради проблем в слабините или иначе казано в аддукторите. Уговорката е той да прескочи този лагер и да се възстанови от контузията. Гачинович също трябваше да претърпи операция. Алекса Терзич, Милош Велкович, Радонич бяха контузени преди това. Научихме някои уроци, че играч не трябва да играе, когато го боли и нокът", допълни Пикси Стойкович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация