Меси отново герой за Аржентина в изключително труден мач с Еквадор

06:00
Меси отново герой за Аржентина в изключително труден мач с Еквадор

Световният шампион Аржентина започна трудно в квалификациите за световното първенство през 2026 г. "Гаучосите" победиха с минималното 1:0 Еквадор в домакинството си от 1-вия кръг. Срещата се игра на стадион "Монументал" в Буенос Айрес, а героят за домакините отново бе вездесъщият Лионел Меси, който отбеляза единствения гол в 78-ата минута.

Аржентина бе отборът, който повече търеше гола, но създаде доста малко реални опасности пред вратата на съперника. В 14-ата минута изстрел на Меси мина покрай вратата. След това в 45-ата минута Лаутаро Мартинес се озова на добра позиция, но и неговият изстрел не намери целта.

И второто полувреме продължи в същия дух. В 57-ата минута домакините имаха нова възможност, но този път Николас Таляфико стреля над напречната греда.

Така мачът вървеше към нулево реми, но в 78-ата минута геният на Меси се прояви за пореден път. Нападателят на Интер Маями изпълни безупречно един фаул пред наказателното поле и закова топката във вратата, като не остави шанс за реакция на вратаря Ернан Галиндес, който само изгледа как топката се оплита в мрежата му.

До края на мача "гаучосите" можеха да добавят и второ попадение на сметката си, но Анхел ди Мария пропиля добра възможност, шутирайки встрани от вратата, а в добавеното време Есекиел Паласиос тества рефлексите на Галиндес, който се прояви с блестяща намеса и опази вратата си.

Все пак Аржентина успя да постигне своето и записа първи три точки в актива си. Следващият мач на тима е гостуване на Боливия на 12 септември. Еквадор пък може да съжалява, че не измъкна нещо от този мач, като си тръгва с наведена глава преди домакинството си на Уругвай на 13 септември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация